Panik artıyor, 756 milyar dolar nakde döndü

Panik artıyor, 756 milyar dolar nakde döndü

Yatırımcılar bu yıl içinde nakit fonlara 756 milyar dolar akıttı

A+A-

Bank of America yayınladığı bir notta cazip getiriler ve bankalarla ilgili endişelerin tetiklemesiyle 756 milyar doların Aynı notta, para piyasası fonlarına yapılan yatırımların son haftada 23,1 milyar dolarla devam ettiği belirtildi.

Yükselen faiz oranları, likiditesi yüksek kısa vadeli borçlara yatırım yapan para piyasası fonlarının getirilerini artırıyor. Birkaç orta ölçekli ABD bankasının bu yılki çöküşü, birçok kişi ve şirketin paralarını banka mevduatlarından çekip para piyasası fonlarına yatırmasına neden oldu.

Bank of America notunda ayrıca, teknoloji hisselerine olan ilginin devam ettiği ve altıncı haftada teknoloji hisseleri fonlarına 500 milyon dolarlık bir giriş yaşandığını belirtildi. Yapay zeka konusundaki gelişmeleri ile teknoloji ağırlıklı Nasdaq endeksi bu yıl yaklaşık %25 artış gösterdi.

Son olarak, tahvil fonlarına son haftada 9,5 milyar dolar giriş oldu ve bu, yıllık toplam girişi toplamda 152 milyar dolara çıkardı. Nakit fonlara girişler, 2020'de COVID-19'un yatırımcıları korkutması sonucu para piyasası fonlarına 917 milyar doların giriş yaptığı seviyelere yaklaşıyor.

Etiketler : ,
İlgili Haberler