Paralel operasyonunda 3 valiye gözaltı

Paralel operasyonunda 3 valiye gözaltı

Paralel yapı operasyonları devam ediyor. Yeni operasyonda gözaltına alınanlar arasında 3 merkez valisi, mülkiye müfettişleri ve üst düzey polisler var

A+A-

"Askeri gizli bilgi ve belge bulundurma" suçlamasıyla ilgili açılan davada "kanuni yetkileri dışında hareket ettiği" iddiasıyla İzmir merkezli 18 ilde düzenlenen operasyonda aralarında 3 merkez valisi, mülkiye müfettişi ve üst düzey polislerin de olduğu 44 kişi gözaltına alındı, 20 kişi hakkında da yakalama kararı çıkartıldı. Bir numaralı şüphelinin Fethullah Gülen olduğu belirtilen listede 57 kişi olduğu öğrenildi.

Hürriyet'te yer alan habere göre; İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı, muvazzaf askerlerin de arasında bulunduğu tamamı tutuksuz yargılanan 357 kişi hakkında, 2013 yılında "Askeri gizli bilgi ve belge bulundurma" suçlamasıyla açılan davada yargılananların şikayeti üzerine soruşturma başlattı.

Bu kapsamda sabah saatlerinde İzmir merkezli 18 ilde aralarında polis memuru ve mülkiye müfettişlerinin de olduğu 44 kişi gözaltına alındı. 20 kişi hakkında da yakalama kararı bulunduğu belirtildi.

Farklı kentlerde gözaltına alınanlar arasında eski İzmir Emniyet Müdürü Ali Bilkay, Organize Suçlardan Sorumlu Emmniyet Müdür Yardımcısı Mehmet Ali Şevik ve Emniyet Müdür Yardımcısı Ramazan Karakaya, ayrıca halen merkez valisi olarak görev yapan A.K, M.O, S.A, vali yardımcıları ve mülkiye müfettişi F.İ'nin de yer aldığı öğrenildi.

Gözaltına alınan ve İl Emniyet Müdürlüğü'ne götürülen zanlılar arasında, iddia edilen 'Paralel Devlet Yapılanması' mensuplarının da bulunduğu belirtildi.

Zanlıların, "Askeri gizli bilgi ve belge bulundurma" davasıyla ilgili soruşturmayı yürütürken kanuni yetkileri dışına çıktığı iddia edildi.              

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.