Paralel operasyonunda Dumankaya İnşaat da var

Paralel operasyonunda Dumankaya İnşaat da var

İstanbul merkezli olarak düzenlenen paralel yapı operasyonunda aralarında Banka Asya çalışanları ve Dumankaya İnşaat'ın ortaklarının olduğu 100 kişi gözaltında

A+A-

Haber kanalları, İstanbul merkezli olarak dokuz ilde düzenlenen "paralel yapı" operasyonunda aralarında Banka Asya çalışanları ve Dumankaya İnşaat'ın ortaklarının olduğu 100 kişinin gözaltına alındığını duyurdu.

Haberlere göre, Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından 2004-2015 arasında FETÖ/PDY'ye "himmet" adı altında yaklaşık 50 milyon lira finansal destek sağlanmasına yönelik yürütülen soruşturma kapsamında, aralarında Bank Asya çalışanları, FETÖ/PDY yöneticileri, iş adamlarının da bulunduğu 140 kişi hakkında gözaltı kararı çıkarıldı.

Gözaltına alınanlar arasında Dumankaya İnşaat Yönetim Kurulu Murahhas Üyesi Halit Dumankaya ve Yönetim Kurulu Üyesi Semih Serhat Dumankaya'nın da olduğu belirtildi.

Dumankaya internet sitesinde yer alan bilgilere göre, 2016 ciro hedefi 750 milyon TL civarında bulunan şirketin bu yıl için yatırım planı ise 1.5 milyar liranın üzerinde bulunuyor.

Şirketten konu ile ilgili yapılan açıklamada ise, "Yönetim kurulu üyelerimiz, 18 Nisan 2016 Pazartesi sabahı bilgilerine başvurulmak üzere Mali Şube Müdürlüğü'ne davet edilmişlerdir. Süreç tarafımızdan takip edilmektedir" denildi.

Dönemin Başbakanı Tayyip Erdoğan, 17-25 Aralık 2013'te rüşvet ve yolsuzluk iddiaları üzerine açılan soruşturmaların arkasında hükümeti devirmek üzere devlette "paralel bir yapı" kurduğunu iddia ettiği Gülen cemaatinin bulunduğunu söylerken, cemaat bu iddiayı reddediyor. O dönemden bu yana "paralel yapının" parçası olduğu gerekçesiyle, yargıda, emniyette ve iş dünyasında çok sayıda operasyon yapıldı.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.