Paralı troller Kaftancıoğlu'nun hesabını kapattırdı

Paralı troller Kaftancıoğlu'nun hesabını kapattırdı

Spam saldırısı nedeniyle CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu'nun Twitter hesabı askıya alındı

A+A-

Telegram'da 'Ebabil Harekâtı' adıyla grubu bulunan ve yaklaşık 18 bin aktif üyesi olan bir paralı trol topluluğunun spam saldırısı nedeniyle CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu'nun Twitter hesabı askıya alındı.

Twitter'dan yapılan uyarıda, 'Bu hesap kısıtlandı. Bu hesapta olağan dışı etkinlikler tespit ettiğimiz için bu uyarıyı alıyorsun' ifadesi yer aldı. 

Kendilerini " Twitter'da Türkiye ve Türk milleti aleyhine paylaşımlarda bulunanlarla mücadele etme amacıyla kurulmuştur" cümleleriyle tanımlayan Ebabil Harekâtı'nın Telegram grubunda 18 bine yakın abonesi bulunuyor. Twitter'da ise 18 bini aşkın takipçileri var. 10 Mayıs'ta Telegram grubu olarak açılan 'Ebabil Harekâtı' isimli yapı Twitter'da TT çalışması da yapıyor

Ebabil Harekâtı, abonelerine sık sık Twitter'daki ilgili hesabın nasıl şikayet edileceğini anlatan görseller paylaşıyor. Telegram grubunda TİP Milletvekili Barış Atay'ın Twitter hesabının da spamlanması isteniyor.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.