'Paramızdan altı sıfır atmıştık, Beştepe bir sıfır ekledi'

'Paramızdan altı sıfır atmıştık, Beştepe bir sıfır ekledi'

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, zamanında paralarından altı sıfır atıldığını, ancak kötü giden ekonomi yönetimi nedeniyle Türk lirasına yeni bir sıfır daha eklendiğini söyledi.

A+A-

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, partisinin İstanbul Arnavutköy İlçe Başkanlığı binasının açılış töreninde konuştu.

İktidarın ekonomik politikalarını eleştiren Babacan, şöyle konuştu:

* Beştepe'nin ülkemizi ittiği bu çukurda ne var biliyor musunuz? Biz vaktiyle paradan altı sıfırı atmıştık. Beştepe ne yaptı? Geldi bir sıfırı ekledi. Dolar 1,5 liraydı, 1 lira 60 kuruştu. Şimdi çıktı 18 liraya gidiyor. Nereye gidecek bilmiyoruz.

* Bir sıfır eklediler. Ekmek 50 kuruştu, bir sıfır eklediler oldu 5 lira. Basit bir tavuk döner, 5 liraydı oldu 50 lira. Kiralara bir sıfır eklediler. Bugün burada 500 liralık daire, oldu 5 bin lira kira. Biz altı sıfır atmıştık, Beştepe geldi şimdiden bir sıfırı ekledi. Korkarım ki seçime kadar bunlar daha sıfır ekleyecek.”

Merkez Bankası'na da eleştiri yönelten Babacan, şunları söyledi:

* “Dünyadaki tüm Merkez Bankalarının görevi nedir? Enflasyonu düşürmektir. Bizimkisi hariç. Bizim Merkez Bankası'nın enflasyonu düşürmek gibi bir çabası yok. Belli ki enflasyonla mücadeleden bunlar vazgeçtiler. Zaten ortada memleketin Merkez Bankası diye bir şey kalmadı.

* Ne var? Sadece Beştepe'nin talimatları var. Beştepe ‘yat' diyor, Merkez Bankası yatıyor. ‘Kalk' diyor kalkıyor. ‘İndir' diyor indiriyor, ‘Bindir' diyor, bindiriyor. Ülkenin en sağlam, en güvenilir olması gereken ekonomiyle ilgili kurum Merkez Bankası maalesef itibarını kaybetti.”

"Beştepe, her birimizi tek tek fakirleştirdi” diyen Babacan, “Enflasyonun düşmesini Merkez Bankası neye bağlamış biliyor musunuz? Ne diyor, ‘Dünya barışı sağlanırsa, ben de enflasyonu düşüreceğim' diyor. Merkez Bankası, dünya barışını sağlamakla mı sorumlu, yoksa bizim milli ve yerli paramızın değerini korumakla mı sorumlu. Bizim paramızın değerini sen koru arkadaş ya. Dünya barışından sana ne. Sen mi dünya barışını sağlayacaksın?” şeklinde konuştu.

Cebinden 200 lira çıkaran Babacan, “2009'da bu 200 liranın değeri ne kadardı biliyor musunuz? 123 dolar ediyordu. Bugün ne kadar ediyor? 12 dolar.  Arada 111 dolar fark var. Bunun içinden 111 dolar uçmuş gitmiş bir yerlere. Ülkenin Merkez Bankası bu paranın değerini korumazsa, içinden bunun 111 dolar uçar gider. 111 doları bu paranın içinden kim uçurdu? Beştepe.” dedi.

Babacan, Erdoğan'a seslenerek, “Şu inadından vazgeç. Merkez Bankası'nın başına TÜİK'in başına dürüst, ehil kadroları ata, elini ayağını çek. Karışma şu insanların işine diyorum. Çünkü bilmiyorsun. Ama bilmediğinin de farkında değilsin diyorum. Hiç merak etmeyin. Hep beraber daha iyisini yapacağız” ifadelerini kullandı.

İlgili Haberler