Parasal genişlemenin etkileri sınırlı

Parasal genişlemenin etkileri sınırlı

Kredi derecelendirme kuruluşu Fitch Avrupa Merkez Bankası'nın geçen haftaki parasal gevşeme kararının olası sonuçlarını değerlendirdi

A+A-

Kredi derecelendirme kuruluşu Fitch Avrupa Merkez Bankası'nın geçen haftaki parasal gevşeme kararının 'TLTROII' gibi beklenmedik bileşenler içerdiğini belirtti ancak bu adımların Euro Bölgesi büyümesinin toparlanması için belirgin bir katkı sağlamasını olası bulmadığını bildirdi.

Kredi derecelendirme kuruluşundan yapılan açıklamada, “ECB'nin para politikasını gevşeme adımları beklentilerin ötesinde fakat bankalara etkisi sınırlı. ECB kararlarının Euro Bölgesi'nin bastırılmış büyümesine ciddi bir etki yapması muhtemel görünmüyor” ifadesi kullanıldı.

Açıklamada, bu yıl Euro Bölgesi büyümesinin yüzde 1,5 olarak gerçekleşmesinin beklendiği belirtildi. Açıklamada ayrıca, Avrupa Merkez Bankasının adımlarının Avrupa bankalarının reytingleri üzerinde etkili olmasının beklenmediği ifade edildi.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.