Paris'te polise silahlı saldırı

Paris'te polise silahlı saldırı

Dün 12 kişinin hayatını kaybettiği saldırının ardından Paris'te polise bir silahlı saldırı daha yapıldı. Bir kebapçının önünde bomba patladı

A+A-

Fransa’nın başkenti Paris'te polise, üzerinde kurşun geçirmez yelek bulunan bir kişi tarafından otomatik silahla ateş edildi.

Saldırı, Paris'in güneyindeki Porte de Chatillon semti yakınlarında Türkiye saati ile 09.30'da gerçekleşti. AFP'nin haberine göre, saldırıda yaralanan bir kadın polis ve bir belediye çalışanı hastaneye kaldırıldı. Olayda bir polis hayatını kaybetti, iki polis memuru yaralandı, şüpheli bir kişi gözaltında. France Info radyosuna göre olay 'hırsızlık' nedeniyle yaşandı.

Kebap restoranı önünde patlama 

Öte yandan Fransa'nın kuzeydoğusundaki Villefranche-sur-Saone kentinde bir caminin yakınında bulunan kebap restoranı önünde sabah saatlerinde patlama meydana geldiği bildirildi.

Fransız basını, Rhone bölgesinde yer alan Villefranche-sur-Saone'daki patlamada ölen ya da yaralanan olmadığını duyurdu. Patlama sonrasında restoranda maddi hasar meydana geldiği kaydedildi.

Polisin patlama ile ilgili soruşturma başlattığı açıklandı. Polis yetkililerinin ilk incelemelerine ilişkin basına açıklama yapması bekleniyor.

Patlamanın mizah dergisi Charlie Hebdo'ya dün düzenlenen ve 12 kişinin ölümüne yol açan saldırıyla ilişkisi olup olmadığı bilinmiyor.

 

PARİS'TE KATLİAM YAPTILAR

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.