Paris'te silah sesleri

Paris'te silah sesleri

Paris'in kuzeyinde özel Fransız polis güçlerinin bombalı saldırılara dahil olduğuna inanılan bir kişiye yönelik gerçekleştirdiği operasyonda çatışma çıktı.

A+A-

Paris'in kuzeyinde özel Fransız polis güçlerinin 129 kişinin ölümüne neden olan bombalı saldırılara dahil olduğuna inanılan bir kişiye yönelik gerçekleştirdiği operasyonda silahlı çatışma çıktı.

Paris'in kuzeyinde St. Denis bölgesinde, özel harekat polisleri tarafından geçtiğimiz hafta Paris'te meydana gelen saldırıların planlayıcısı olduğundan şüphelenilen Belçikalı İslamcı militana yönelik gerçekleştirilen operasyonda silah sesleri ve patlamalar duyuldu.

Fransız savcılar olay yerinde bir kadının bir bombayı patlatarak hayatını kaybettiğini belirtirken, evde bulunan üç kişinin gözaltına alındığını ve bölgede iki kişinin daha yakalandığını söyledi.

Bir kaynak, şafak vakti gerçekleşen operasyonda bir kişinin daha hayatını kaybettiğini söyledi fakat henüz resmi bir doğrulama gelmedi.

Polis ve adli kaynaklar operasyonun hedefinin Cuma günü Paris'te gerçekleşen saldırıların planlayıcısı olduğu düşünülen İslam Devleti militanı Abdelhamid Abaaoud olduğunu söyledi.

St. Denis bölgesinde silah sesleri duyulmasının üzerinden beş saat geçmesine rağmen hâlâ Abaaoud'un orada olduğuna dair resmi bir doğrulama gelmedi.

En az bir silahlı saldırganın sıkıştırıldığına inanılan dairenin alt katında oturan Sabrine, "Pencereden lazerler ve uçuşan mermileri görebiliyorduk. Patlamalar vardı. Bütün binanın titrediğini hissedebiliyordunuz" dedi.

Europe 1 radyosuna konuşan Sabrine, üst kattaki insanların birbirleriyle konuştuklarını, etrafta koşuşturduklarını ve silahlarını yeniden doldurduklarını duyduğunu, ancak polisin bir süre sonunda kendilerini güvenli bir yere aldığını belirtti.

Çatışmalarda üç polis görevlisi ve yoldan geçen bir kişi yaralandı.

Fransız savcılar Cuma günü gerçekleşen saldırıları düzenlerken ölen yedi saldırgandan beşinin kimliğini belirledi. Bunlardan dördü Fransız, biri ise geçtiğimiz ay Yunanistan'da mülteci olarak parmak izi veren bir kişi.

Fakat yetkililer saldırıya doğrudan dahil olan iki kişinin de saldırılar sonrası kaçtığına inanıyor.

Soruşturmaya yakın bir kaynağın verdiği bilgiye göre, bu sabahki operasyon Cuma günkü saldırılarda hedef alınan bir müzik mekanının haritasını ve "Haydi başlayalım" mesajını içeren bir cep telefonunun bulunması üzerine gerçekleşti.

Bu arada ABD Federal Havacılık Kurumu (FAA), dün geç saatlerde yapılan bomba ihbarları sonrası Paris'e doğru yol almakta olan iki Air France uçağının yönünü değiştirdiğini ve yüzlerce yolcu ve görevlinin güvenli bir şekilde uçaktan çıkarıldığını açıkladı.

Air France tarafından yapılan kısa bir açıklamada her iki uçak için de "kalkışlarından sonra bomba ihbarı yapıldığı" belirtildi.

Almanya polisi, güvenlik endişesi nedeniyle dün yapılması planlanan Almanya-Hollanda maçını başlama vuruşundan iki saat önce iptal etmişti. Almanya Başbakanı Angela Merkel'in de bu maça katılması bekleniyordu.

 

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.