PayPal'dan İrlanda’da kripto para adımı

PayPal'dan İrlanda’da kripto para adımı

Dünyanın en büyük online ödeme platformlarından biri olan PayPal, İrlanda’daki Dundalk ve Dublin şehirlerinde bulunan ofislerinde küçük kripto para ekipleri kuracağını açıkladı.

A+A-

The Irish Independent tarafından yapılan haberde, küresel ödeme devi PayPal’ın kripto para endüstrisinde daha da büyümek için yeni bir adım attığı belirtildi. 

San Jose merkezli şirket, kripto paralara daha çok odaklanmak için Dundalk ve Dublin şehirlerindeki ofislerinde kripto para ekipleri kuracak. Şirket, bu ekiplere alınacak çalışanlar için iş ilanları yayınladı. 

PayPal, 2020’nin sonlarına doğru ağını kripto paralara açmış ve Bitcoin’in (BTC) keskin bir şekilde yükselmesine sebep olmuştu. Son zamanlarda da kripto para ile ödeme özelliğini tanıtarak kripto para birimleri ile ilgili hizmetlerini daha da genişletmişti. Şirket tarafından yapılan açıklamalarda, son aylarda kripto para birimlerine yapılan yatırımların beklenilenden çok daha iyi sonuçlar verdiği ifade edildi.   

PayPal, İrlanda’da kripto para birimi için çalışan arayan ilk şirket değil. San Francisco merkezli kripto para borsası Kraken de geçtiğimiz ay Dublin’de bir ekip kurmayı planladığını açıklamıştı. Aynı ay içinde New York merkezli Gemini borsası da Dublin’de bir ofis açarak Avrupa’ya atılmıştı.