Pegasus hisseleri için AL önerisi

Pegasus hisseleri için AL önerisi

İş Yatırım, Pegasus için hedef fiyatını 56,94 TL'den 86,20 TL'ye yükseltti, tavsiye 'AL'

A+A-

İş Yatırım, Pegasus için hedef fiyatını 56,94 TL'den 86,20 TL'ye yükseltti. İş Yatırım konu ile ilgili 
raporunda, Pegasus için 'AL' tavsiyesini koruduklarını belirtti. Pegasus hisseleri son kapanışını (2 Eylül 2019) 67.50 TL'den yapmıştı.

Raporda şu değerlendirme yapıldı:

"DIŞ HATA YÖNELİM KARLILIĞI DESTEKLEDİ 

Hedef fiyatımızı yükseltiyor, AL tavsiyemizi koruyoruz PGSUS için değerlememize yansıttığımız güçlü 2Ç19 finansalları, şirket 2019 hedefleri, makro tahminlerimizdeki revizyonlar ve güncellenen benzer şirket çarpanları neticesinde hedef fiyatımızı önceki 56.9TL'den 86.2TL'ye yükseltiyoruz. Yeni hedef fiyatımız %29 getiriye işaret 
ettiğinden hisse için AL tavsiyemizi koruyoruz. Hissenin yılbaşından bu yana yüksek endeks üzeri getirisine rağmen, şirketin 2019 FAVÖK marj hedefindeki potansiyel yukarı yönlü riskinin hisse için kısa vadede katalizör olabileceğini düşünüyoruz. Hisse 2019T/2020T 4.3x/3.5x Firma Değ./FAVÖK çarpanları ile uluslararası benzer şirketlerinin 6.1x/5.5x çarpan ortalamasına kıyasla iskontolu işlem görüyor. Yolcu trafiği büyümesini olumsuz etkileyebilecek güvenlik endişeleri, artan rekabetin etkisiyle beklentiden kötü birim gelir gelişimi, Sabiha Gökçen Havalimanı'nda devam eden 2. pist inşaatında olası gecikmenin neden olabileceği kapasite problemi, petrol fiyatlarında keskin artış ve US$'ın ¬ ve TL karşısında değer kazanması tavsiyemiz için önde gelen risklerdir. 

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.