Pegasus hisseleri için SAT önerisi

Pegasus hisseleri için SAT önerisi

ICBC Yatırım, Pegasus için 75 TL hedef fiyat ile "Sat" önerisini korudu

A+A-

ICBC Yatırım, yılın ikinci çeyreğinde 662,5 milyon TL zarar açıklayan Pegasus için 75 TL hedef fiyat ile "Sat" önerisini  korudu.

ICBC Yatırım tarafından yapılan değerlendirmenin detayları şöyle:


"Net zarar azaldı

Pegasus 2021'in ikinci çeyreğinde 65 milyon euro  net zarar açıkladı. Konsensüs beklentisi 73 milyon euro zarar iken,  şirket geçen yılın aynı döneminde 120 milyon euro zarar etmişti.

Satışlar toparlandı

Şirket geçen sene Nisan-Mayıs aylarında hiç  uçmazken taşıdığı yolcu sayısı 0,4 milyondan 3,7 milyona yükseldi. Ancak bu toparlanmaya rağmen yolcu sayısı pandemi öncesi benzer  dönemin (2Ç19) yarısı seviyesinde. 2Ç19 ile karşılaştırıldığında,  yolcu sayısı yurt içi operasyonlarda %36, yurt dışı operasyonlarda %65  daha düşük seviyede. Yolcu başına uçuş gelirleri geçen yılın aynı  dönemine göre yurt içinde %25, yurt dışında %47 geriledi. Yolcu başına  yan gelirler geçen yıla göre %9 geriledi. Gelirlerin toplam kapasiteye  oranı geçen yıla göre %42 daraldı.

Pozitif FAVÖK

Şirketin sabit giderleri özellikle artan trafikten  dolayı yükselen personel giderleri ile %17 artışla 103 milyon euro  seviyesine yükseldi. Değişken giderler ise yine görece güçlü trafik  sayesinde 103 milyon euro seviyesine yükseldi. Giderlerin kapasiteye  oranı pandemi öncesi 2Ç19 seviyesine göre %6 arttı. Petrol harici  giderler olarak baktığımızda, bu oran %28 yükseldi. Bunların sonucunda FAVÖK 14 milyon euro zarardan 14 milyon euro kara yükseldi. FAVÖK  marjı %8,9'a iyileşti.   

Değerleme

Bütün belirsizliklere rağmen hisse son bir yılda %51  yükseldi ve BIST-100 endeksine görece %9 daha iyi bir performans  gösterdi. Aşılama sebebiyle olumlu hava sürse de, havacılık sektörünün  önündeki belirsizliklerin devam ettiğini düşünüyoruz. Şirketin 2021  yılını geçen yıl olduğu gibi zarar ile kapatacağını düşünüyoruz. 2021  tahminlerimize göre 21,6 FD/FAVÖK çarpanından işlem gören Pegasus için 75 TL hedef değeri ile SAT önerimizi koruyoruz. "