Pegasus'un vergi cezası kaldırıldı

Pegasus'un vergi cezası kaldırıldı

Pegasus'a 2011'e dair verilen toplam 50.5 milyon TL vergi cezası İstanbul 11. Vergi Mahkemesi tarafından kaldırıldı

A+A-

Havayolu şirketi Pegasus , 2011'e ilişkin tarhiyat ve ceza uygulamalarını inceleyen İstanbul 11. Vergi Mahkemesi'nin, şirkete verilen 20.2 milyon TL tutarında KDV tarhiyatı ve 30.3 milyon TL tutarında vergi cezasının kaldırılmasına karar verdiğini duyurdu.

Şirketten KAP'a yapılan açıklamada, kararın gerekçesi olarak şunlar söylendi:

"2011 yılının tüm dönemlerine ilişkin tarhiyat ve ceza uygulamalarını inceleyen İstanbul 11. Vergi Mahkemesi'nin tarafımıza bugün iletilen kararı ile şirketimizin yurtdışından yaptığı finansal kiralama hizmetinin yüzde 1 oranında KDV'ye tabi olduğu ve ilgili verginin yüzde 18 oranında hesaplanarak cezalı olarak tarh edilmesinin hukuka uygun olmadığı gerekçesiyle 20.2 milyon TL tutarında KDV tarhiyatı ve 30.3 milyon TL tutarında vergi cezasının kaldırılmasına karar verilmiştir."

Açıklamada, 2009, 2010 ve Ocak 2012 dönemlerine ilişkin Pegasus'un açtığı davalara ilişkin şirkete henüz ulaşan bir karar bulunmadığı ve İstanbul 11. Vergi Mahkemesi kararına karşı idarenin Danıştay nezdinde temyiz imkanı bulunduğundan söz konusu kararın kesinleşmediği de ifade edildi.

Pegasus 30.9 milyon lirası vergi aslı olmak üzere toplam 77.2 milyon lira vergi aslı ve ziyaı cezası ile ilgili olarak Maliye Bakanlığı ile uzlaşamadığını ve vergi alınması ve cezası işlemine karşı dava açacağını Kasım 2014'te açıklamıştı.

Pegasus hisseleri saat 10.34'te yüzde 1.7 primle hareket ediyor.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.