Pegasus'un yeni CEO'su belli oldu

Pegasus'un yeni CEO'su belli oldu

Pegasus Hava Yolları Ticaretten Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Güliz Öztürk şirketin yeni CEO'su oldu.

A+A-

Şirketten yapılan açıklamaya göre, 2016 yılından bu yana Pegasus Hava Yolları Üst Yöneticisi (CEO) olarak görev yapan Mehmet T. Nane, 31 Mart 2022 Perşembe günü gerçekleştirilen Olağan Genel Kurul Toplantısı’nda Yönetim Kurulu Üyesi oldu ve Yönetim Kurulu’nun aldığı kararla Yönetim Kurulu Başkan Vekili olarak seçildi.

Nane’den CEO’luk görevini devralacak isim ise 2010 yılından bu yana şirketin Ticaretten Sorumlu Genel Müdür Yardımcılığı görevini yürüten Güliz Öztürk oldu. Nane ve Öztürk, yeni görevlerine resmi olarak 1 Mayıs 2022 tarihi itibarıyla başlayacak.

Türk sivil havacılık tarihinde, hava yolu taşımacılığı alanındaki ilk kadın CEO

Açıklamada görüşlerine yer verilen Nane, "2016 yılında teslim aldığım CEO’luk görevini, Pegasus’un gelişimine ve ilerlemesine uzun yıllardır önemli katkılarda bulunan Güliz Öztürk’e mutlulukla devrediyorum. Kendisinin Pegasus bayrağını göklerde parıldayarak dalgalandırmaya devam edeceğine yürekten inanıyorum. Bu değişim, Güliz Öztürk’ün Türk sivil havacılık tarihindeki ilk kadın hava yolu CEO’su olması sebebiyle de çok değerli ve önemli." ifadelerini kullandı.

Havacılık sektörünün salgından bu yana hem yerel hem de global açıdan çok zorlu bir dönem geçirdiğinin altını çizen Nane, "Sürdürmekte olduğum TÖSHİD Başkanlığı ve haziran ayında devralacağım IATA Başkanlığı görevlerim çerçevesinde sivil havacılık sektörünün sürdürülebilir gelişimi için mücadele ederken, Pegasus Hava Yolları’ndaki yeni görevimde de Türk sivil havacılığının dünyada parlayan yıldız konumunu pekiştirmek için var gücümle çalışmaya devam edeceğim." açıklamasında bulundu.

İlgili Haberler