Pergamon'dan istifa açıklaması

Pergamon'dan istifa açıklaması

Pergamon Status Dış Ticaret A.Ş, basında yer alan yönetim kurulu üyelerinin istifasına yönelik haberler üzerine bir açıklama yaptı. Şirket, yaptığı açıklamada yönetim kurulundaki istifaların zorunluluktan dolayı yapıldığına dikkat çekti.

A+A-

Pergamon Status, şirketten istifa ile ilgili basında yer alan bazı haberler üzerine Kamuyu Aydınlatma Platformu'na ayrıntılı bir açıklama gönderdi. Şirket tarafından KAP'a yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

Şirketimizin yönetim kurulu değişikliği ile ilgili medyada yer alan ve yatırımcıları olumsuz etkileyebileceğini düşündüğümüz haber ile ilgili işbu açıklamanın yapılması gerekli görülmüştür.

Şirketimizin 11 Kasım 2014 tarih ve 2014/32 sayılı yönetim kurulu kararı ile Sermaye Piyasası Kurulu'nun Şirketimiz paylarının halka arzına ilişkin 31.10.2014 tarih ve 10483 sayılı yazısında belirtildiği üzere Şirketimizin Kurumsal Yönetim İlkelerine uyum amacıyla bağımsız yönetim üyelerinin atanmasına karar verilmiştir.

Şirketimiz BİST II. Ulusal Pazar'da işlem görmek üzere halka açılmış olup; Sermaye Piyasası Kurulu'nun II-17-1 Kurumsal Yönetim Tebliği eki Kurumsal Yönetim İlkelerinin, "İcrada görevli olmayan yönetim kurulu üyeleri içerisinde, görevlerini hiçbir etki altında kalmaksızın yapabilme niteliğine sahip bağımsız üyeler bulunur" hükmünün yer aldığı 4.3.3 bendi ile; "Yönetim kurulu içerisindeki bağımsız üye sayısı toplam üye sayısının üçte birinden az olamaz" hükmünün yer aldığı 4.3.4. bent hükümleri doğrultusunda bağımsız yönetim kurulu üyesi bulundurması gerekmektedir.

Şirket esas sözleşmemizin 8. maddesine göre, şirketimiz 6 üyeden oluşan yönetim kurulu tarafından yönetilmektedir. Kurumsal Yönetim Tebliği gereğince 2 bağımsız yönetim kurulu üyesinin atanabilmesi için, mevcut 6 üyenin ikisinin istifası ve yerine bağımsız üyelerin atanması zorunluluktur.

Bu kapsamda Sermaye Piyasası Kurulunun ilgili yazısı ve şirketimizin 11 Kasım 2014 tarih ve 2014/32 sayılı kararı gereğince Şirketimiz yönetim kurulu üyesi Can Öztüre ve Roteks Tekstil İhracat ve Sanayi Ticaret A.Ş.'nin istifalarının kabulüne, yerlerine Türk Ticaret Kanunu'nun 363. maddesi uyarınca ilk genel kurula onaya sunulmak üzere; Aytaç Asım Ünal'ın ve Ali İhsan Süter'in 12 Kasım 2014 tarihinden itibaren bağımsız yönetim kurulu üyesi sıfatıyla atanmalarına ve bu üyelerin yapılacak ilk genel kurulda onaya sunulmasına oy birliği ile karar verilmiştir.

Şirketimizin 11.11.2014 tarihinde KAP'ta yaptığı bağımsız yönetim kurulu üyelerinin atanması ile ilgili özel durum açıklaması tamamen Kurul düzenlemelerine uyum amacıyla yapılmış olup, söz konusu açıklama bazı medya organlarında olumsuz haber konusu yapılmıştır.

Şirketimizin kuruluşundan bu yana yönetim kurulu üyeliğini icra etmekte olan Murat San ile yönetim kurulu başkanımız Jak Eskinazi'nin icracı yönetim kurulu üyeliği ile yönetim kurulunda görev alan Cem Öztüre'nin Şirketimiz hakim ortaklarından Minereks Dış Ticaret A.Ş. adına yönetim kurulu başkan vekilliği görevi ve Rabi Hazan'ın Rogo Tekstil Yıkama Boyama San Tic A.Ş. adına yönetim kurulu üyeliği görevi aynen devam etmektedir.

Saygılarımızla,

Pergamon Status Dış Ticaret A.Ş. 

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.