Peşmerge yönetimi, NATO'ya başvurdu

Peşmerge yönetimi, NATO'ya başvurdu

Erbil, NATO'ya resmen başvurarak askeri ve siyasi yardım talebinde bulundu.

A+A-

Kürdistan Bölgesi, NATO’dan askeri ve siyasi yardım talebinde bulundu.
Rudaw adlı Barzani yönetimine yakın internet sitesinde yer alan habere göre Kürdistan Bölgesi Dışilişkiler Sorumlusu Felah Mustafa, peşmergenin IŞİD’le mücadelede daha etkilli olabilmesi için NATO'dan askeri ve siyasi yardım talebinde bulundu.

Dışilişkiler Temsilciği’nden yapılan yazılı açıklamada Felah Mustafa'nın Brüksel'de düzenlenen 61'inci NATO Genel Toplantısı'nda yaptığı konuşmada bölgedeki siyasi ve güvenlik gelişmelerini değerlendirdiği bildirildi.
Mustafa konuşmasına, "Kürdistan Bölgesi IŞİD’den dolayı ciddi siyasi ve güvenlik tehdidi altındadır. Çatışmalardan dolayı bölgeye gelen sığınmacıların durumu ise her geçen gün kötüleşiyor" dedi.
Silah talebi
IŞİD'le daha etkin şekilde mücadele edilmesi için NATO'nun Peşmerge Güçleri’ne askeri ve siyasi destek verilmesi gerektiğini vurgulayan Mustafa, "Özgür tüm ülkeler, sınır tanımayan bir ortak bir düşmanın tehdidi ile karşı karşıdır. Şuana kadar bu örgüt ile en ön cephede her gün çatışan peşmergeler IŞİD'in ilerlemesinin önünde büyük bir kalkan olup, yenilgiye uğratılmasında önemli rol oynamıştır" diye konuştu.
Felah Mustafa, "Ekonomi krizi ve sığınmacı sorununa rağmen ön cephelerde başarılar elde ediliyor. Bu sorunların aşılması ve terörle mücadele de ciddi adımların atılması için Kürdistan hükümetine NATO'nun askeri, siyasi ve insani yardımlarda bulunması çok önemlidir" diye konuştu.
NATO'ya bağlı ülkelerin Kürdistan Bölgesi ile daha iyi ilişkiler içerisine girmesinin önemli olacağı belirten Mustafa, "Silahlı güçlerimizin silahlandırılması ve donatılması konusunda ciddi adımlar atılabilir. Çatışmalarda yaralanan peşmergelerin tedavi edilmesi de başka bir yardım konusu olabilir" dedi.


YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.