Petkim, Endüstri 4.0'ı en iyi kullanan tesisler liginde

Petkim, Endüstri 4.0'ı en iyi kullanan tesisler liginde

Dünya Ekonomi Forumu’nun (WEF) Endüstri 4.0 teknolojilerini  üretimde en iyi kullanan tesisler olarak kabul ettiği ‘Global Lighthouse Network’e bu yıl Türkiye’den seçilen tek şirket Petkim  oldu.

A+A-

SOCAR Türkiye’nin iştirakleri arasında yer alan Türkiye’nin ilk ve  tek entegre petrokimya tesisi Petkim, dijital uygulama ve  sistemleriyle yakaladığı Endüstri 4.0 standardı sayesinde Dünya Ekonomik Forumu’nun (WEF), ‘Global Lighthouse Network’üne seçildi.

2018 yılında kurulan ve ‘geleceğin fabrikaları’ kabul edilen 44 üyesi  bulunan Global Lighthouse Network’e 2020 yılında Türkiye’den seçilen  tek şirket Petkim oldu. WEF’in Davos’ta 20 Ocak’ta gerçekleştirilen  davetinde verilen ödülü SOCAR Türkiye CEO’su Zaur Gahramanov aldı.

55 yıllık köklü bir geçmişe sahip olan Petkim’in Türkiye’nin ve Azerbaycan’ın en dijital şirketi olma yolunda adım adım ilerlediğini  ifade eden SOCAR Türkiye CEO’su Zaur Gahramanov, “Petkim’deki dijital  dönüşüm yolculuğumuz, gelişmiş analitik uygulamaları ve yapay zekayı  üretim sürecimizde kullanmamızla başladı. Bunun için bir Dijitalleşme
Departmanı oluşturduk ve Dijital Akademi kurduk. Bu iş modeliyle  şirket içinde üretim üzerine örnek senaryolar geliştirildi. Veriye  dayalı karar alma süreçleri ve algoritmalar oluşturarak, bu  senaryoları analiz ettik. Başarılı senaryolar gerçek süreçlere  uygulandı. Petkim, verimini, üretilen iş hacmini, enerji verimliliğini  ve ürün kalitesini artırmayı başardı” diye konuştu.

Petkim’in sektördeki öncü konumunu geliştirmeye devam edeceklerini  dile getiren Gahramanov, bu bağlamda dünyaca ünlü Massachusetts Institute of Technology (MIT) kurumuyla işbirliğine gidildiğini  hatırlatarak şöyle devam etti: “Üniversitenin engin deneyiminden  yararlanarak, dijital dönüşüm sürecimizi bir adım yukarıya taşıdık.
İTÜ, Boğaziçi Üniversitesi ve ODTÜ işbirliğiyle üretim ve süreç  geliştirme üzerine start-up’lar ile ortak projeler yürütmeye devam  edeceğiz. Dijitalleşme ekibimizin liderliğinde hedeflerimize  ulaştığımızın bir kanıtı olan bu ödülü almaktan büyük gurur duyuyoruz.”

ALANINDAKİ EN YÜKSEK DİJİTAL UYGULAMAYI TEMSİL EDİYOR

Dünyada inovatif ve dijital uygulamalar standardı konusunda  şirketler için benchmark oluşturan Global Lighthouse Network, Endüstri 4.0 teknolojilerini süreçlerine en iyi uygulayan şirketlerden oluşan  saygın bir platform. Petkim’in başarılı ve verimli dijital  uygulamaları da bu network ile ‘best practice’ olarak gösterilerek  kendi alanında en yüksek dijital uygulama standardını temsil ediyor. 

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.