Petrol 45 doları gördü

Petrol 45 doları gördü

Brent petrolünün varil fiyatı, yüzde 3'e yakın kayıpla 45,68 dolara kadar geriledi.

A+A-

Dün 48 doların altına inerek 6 yılın en düşük seviyelerini gören petrolde kayıplar derinleşiyor. Bu sabah da düşüşü sürdüren Brent petrolünün varil fiyatı, yüzde 3'e yakın kayıpla 45,68 dolara kadar geriledi. Düşüşte, OPEC üyesi ülkelerden gelen açıklamalar etkili oldu. 

BAE Petrol Bakanı: OPEC üretim stratejisini değiştirmeyecek

Birleşik Arap Emirlikleri Petrol Bakanı Suhail bin Muhammed Al-Mazroui, OPEC'in üretim stratejisinde bir değişiklik olmayacağını, petrol piyasasında görülen dengesizliği düzeltmek için OPEC'in tek başına sorumluluk üstlenmeyeceğini söyledi.

Abu Dabi'de düzenlenen konferansta konuşan Mazroui, "Bizim stratejimiz değişmeyecek. Piyasaya ve diğver üreticilere rasyonel davranlarını gerektiğini, ulusyararası petrol piyasasında büyümeyi dikkate alaraka üretim sevilereni kısmaları gerektiğini söylüyoruz" dedi.

Özellikle kaya gazı arzından kaynaklı bir aşırı arz olduğunu gördüklerini belirten Mazroui, cari petrol fiyatlarının kaya gazı üreticileri dahil bir çok üretici açısından sürdürülebilir olmadığını ve bu aşırı arzın düzeltilmesi gerektiğini vurguladı.

Ancak Mazroui, petrol fiyatlarında ani bir yükseliş yaşanmasını beklemediğini, toparlanmanın zaman alacağını da vurguladı.

Mazroui'in açıklamaları global petrol piyasalarında fiyatların daha da gerilemesine yol açtı.  

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.