Petrol ABD'de stokların artması ile düştü

Petrol ABD'de stokların artması ile düştü

Petrol fiyatları, ABD'de özel sektör verilerinin stokların arttığını işaret etmesi ile birlikte 52 dolara doğru düştü

A+A-

Petrol fiyatları, özel sektör verilerinin ABD'de ham petrol stoklarının yaklaşık iki yılın zirvesinden yükseldiğini işaret etmesi ve ABD ve Çin arasındaki ticaret anlaşmazlığının sürmesi ile birlikte varil başına 52 dolara doğru geriledi.

Vadeli petrol kontratları New York'ta, Salı günü fazla değişmeden kapanmasının ardından yüzde 2.1 kadar düştü. Veriler hakkında bilgiye sahip kaynaklara göre, Amerikan Petrol Enstitüsü (API) verilerine göre, ABD'de ham petrol stokları geçen hafta 4.85 milyon varil arttı. Bloomberg'in analistlere dayandırdığı ankete göre, Çarşamba günü açıklanacak resmi verilerin stokların azaldığını göstermesi bekleniyor. ABD Başkanı Donald Trump, Pekin'in bu yılın başlarında müzakere edilen maddelere geri dönene kadar Çin ile bir ticaret anlaşması yapmayacaklarını söyledi.

Petrol fiyatları, ABD ile Çin arasında şiddetlenen ticaret savaşının talebi bastırmasının etkisi ile Nisan sonlarından bu yana yüzde 20'den fazla düştü. Petrol İhraç Eden Ülkeler Topluluğu (OPEC) ve ortakları, Birleşik Arap Emirlikleri'ne göre, bir sonraki toplantının tarihini belirlemekte zorlanmalarına karşın, üretim kısıntılarını uzatma konusunda anlaşmaya varmaya çok yakın. Goldman Sachs Group Inc., hazırladığı notta, belirsiz makroekonomik görünümün önümüzdeki aylarda ihtiyaç duyulan üretim seviyelerini belirlemeyi güç hale getirmesi ile birlikte, mevcut anlaşmanın muhtemelen ülke kotalarında değişikliğe gidilmeden uzatılacağını kaydetti.

Singapur'da Vanguard Markets Pte. idari ortağı Stephen Innes, "Bu kötüleşen ekonomik ortamda aşırı üretim düşüncesi, OPEC ve ortakları üretim açığını doldurmazsa, piyasaların acele bir şekilde aşağı yöneleceğini işaret ediyor," dedi ve "Batı Teksas petrolündeki (WTI) pozisyonlanmada önemli ölçüde kesinti ve hareket olabilir" değerlendirmesinde bulundu.

Temmuz vadeli WTI, Nymex piyasasında, 1.02 dolar ya da yüzde 1.9 düşerek Londra saati ile 07:13'te varil başına 52.25 dolara geriledi. Fiyatlar erken saatlerde 1.09 dolar kadar düştü. Kontrat Salı günü, önceki seanstaki yüzde 1.4'lük düşüşün ardından 1 sent yukarıda kapandı.

Ağustos vadeli Brent petrolü, Londra merkezli ICE Futures Europe piyasasında, 1.14 dolar ıa da yüzde 1.8 düşerek varil başına 61.15 dolara indi. Kontrat Salı günü, önceki seansta yüzde 1.6 düştükten sonda değişmeden kapandı. Küresel gösterge Brent petrolü, Ağustos vadeli WTI'a kıyasla 8.66 dolar primli işlem gördü.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.