Petrol fiyatları global ekonomiye yönelik endişelerle geriledi

Petrol fiyatları global ekonomiye yönelik endişelerle geriledi

Global ekonominin koronavirüs salgınının yol açtığı krizden  toparlanmasının öngörülenden daha yavaş olacağı endişeleri uluslararası  piyasamarda petrol fiyatlarını aşağı çekiyor.

A+A-

Petrol fiyatları, sınırlı talebin fiyatlar üzerinde baskı oluşturması ve hisselerdeki düşüşün piyasayı olumsuz etkilemesiyle, Haziran ayından bu yana en düşük gün içi seviyesini gördü.

Vadeli kontratlar Londra'da Pazartesi günü %1.5 düştükten sonra varil başına 40 dolara doğru yöneldi. Bloomberg anketine katılan on Asya rafinerisinden sadece dördü, Suudi Arabistan'ın Ekim ayı için petrol fiyatlarını indirmesinin ardından bu ülkeden alacağı petrolün miktarını artırmaya çalışacağını, zira tüketimin virüs öncesi seviyelerin altında kaldığını kaydetti. Asya ülkelerinin yapılan indirime fazla ilgi göstermemesi ve Abu Dhabi National Oil'in de Salı günü fiyat indirimine gitmesi, dünyanın en çok petrol tüketen bölgesinde yavaşlayan talebin etkili olduğunu işaret ediyor.

ABD Başkanı Donald Trump, ABD ve Çin arasındaki ekonomik ilişkilerini azaltmak istediğini belirtti. Çin’de istihdam yaratacak şirketleri de cezalandırmak ile tehdit eden Trump, Çin ile halihazırda iş yürüten şirketlerin federal kontratlara dahil olmasını yasaklayacağını belirtti. Trump politikaları tam olarak ne zaman uygulayacağını belirtmedi ama böyle bir hareketi ikinci dönemde yapacakmış gibi sundu.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.