Petrol fiyatları yatay seyir izliyor

Petrol fiyatları yatay seyir izliyor

Petrol fiyatları suudi Arabistan'dan gelen haberler ve lobal ekonomiye yönelik endişelerin etkisi ile yatay bir seyre döndü

A+A-

Suudi Arabistan'ın petrol ihracatını beklentilerin üzerinde kısacağı haberleri ve ABD-Çin ticaret görüşmelerine yönelik iyimserliğin etkisi ile toparlanmaya çalışan petrol fiyatları, global ekonomiye yönelik endişelerin etkisi ile yatay bir seyre döndü. 

ABD Ticaret Bakanı Wilbur Ross'ın ABD-Çin ticaret müzakereleri konusunda olumlu mesajlar versesi için Suudi Aralistan'ın Ocak ayında petrol ihracatını 7,1 milyon varil/güne düşüreceği haberleri ile dün bir ara 58,79 dolar/varil seviyesine kadar yükselen Brent petrolü bugün düne göre sadece 10 cent artışla 57,43 dolar/varilden işlem görüyor. 

NYMEX'de Batı Teksas petrolü de 49,37 dolar/varil seviyesine kadar yükselişin ardından bu saban düne göre sadece 9 cent artışla 48,61dolar/varil seviyesinde.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.