Petrol stoklarının eritilmesi gerekiyor

Petrol stoklarının eritilmesi gerekiyor

OPEC Genel Sekreteri Abdullah Bedri, piyasa üzerinde baskı oluşturan petrol stoklarının azalması için OPEC ve diğer ülkeler birlikte çalışmalı dedi

A+A-

Petrol İhraç Eden Ülkeler Örgütü (OPEC) Genel Sekreteri Abdullah Bedri, petrol fiyatlarının dip seviyelerden toparlanması için örgüt ve örgüt dışındaki petrol üreticilerinin dünya çapındaki stok fazlasını azaltmak için beraber çalışması gerektiğini söyledi.

Londra'daki bir konferansta konuşan Bedri, "Piyasanın stok fazlası konusunu halletmesi hayati önemde. Bundan önceki piyasa döngülerine baktığınızda, stok fazlasının düşmesiyle birlikte fiyatların yükselmeye başladığı görülüyor" dedi.

Bedri, "Nasıl ortaya çıktığını düşündüğünüzde, OPEC ve OPEC dışındaki (üreticilerin) birlikte çözmesi gereken bir konu olarak görülmeli. Evet, OPEC geçen yıl bir miktar ek petrol arzı yarattı, ama (arzın) çoğunluğu OPEC dışı ülkelerden geldi" dedi.

Bedri, tüm petrol üreticilerinin çözüm için bir araya gelmesi ve fiyatların yükselmesi için piyasanın petrol stoklarındaki düşüşü görmesi gerektiğini belirtti.

Bedri, petrol piyasasında arz ve talep temellerinin bu yıl kendilerini düzeltmeye başlayacağına dair bazı belirtiler bulunduğunu belirterek, "Şu anki ortam gelecek için tehlike yaratıyor. Mevcut fiyat seviyeleri ileride gerekecek yatırımlar için uygun değil" dedi.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.