"Petrol talebi 2021'in ikinci çeyreğinde tamamen toparlanır"

"Petrol talebi 2021'in ikinci çeyreğinde tamamen toparlanır"

Rusya Enerji Bakanı Aleksander Novak, global petrol talebinin 2021 yılının ikinci çeyreğinde tamamen toparlanmasını beklediklerini söyledi.

A+A-

OPEC+ Ortak Bakanlar Komitesi toplantısı sonrasında açıklamalarda  bulunan Rusya Enerji Bakanı Aleksander Novak, global petrol talebinin 2021 yılının ikinci çeyreğinde tamamen toparlanmasını beklediklerini söyledi.

Global petrol talebinde toparlanmanın yavaşladığını ve OPEC+'nın  piyasanın aşırı ısınmasına izin vermemek için üretimi talepteki toparlanmaya paralel şekilde kademeli olarak yeniden tesis etmesi gerektiğini de  vurguladı.

OPEC+ anlaşmasındaki taahhütlerini yerine getirmekte geride kalan  ükler konusunda herhangi bir problem görmediklerini, bu ülkelerin  arzı daha da kısmayı taahhüt ettiklerini belirten Novak, petrol  fiyatlarının da piyasanın durumuna paralel şekilde gelişmekte olduğunu  ifade etti.
   

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.