Petrol yükselirse, hisse senetleri düşer

Petrol yükselirse, hisse senetleri düşer

Gartman Letter'in editörü Dennis Garntman, petrolde güçlenmenin hisse senetleri için kötü bir işaret olduğunu söyledi.

A+A-

Gartman Letter'in editörü Dennis Garntman, petrolde güçlenmenin hisse senetleri için kötü bir işaret olduğunu söyledi.

CNBC'ye konuşan Gartman, "Eğer ham petrolde spot fiyatları 40 dolar seviyesine gider ise, bu hisse senetleri için zarar verici olur. Eğer uzun vadeli bir perspektiften ve uzun vadeli ilişkin açısından bakarsak, ham petrol ve hisse senetleri her zaman terse hareket etmişlerdir, aralarında korelasyon yoktur" dedi.

Gartman, düşük petrol fiylatları ile güçlenen bir ekonominin parayı hisse senedi piyasasından uzaklaştıracağını savundu.
Petrol fiyatlarının Temmuz ayından bu yana 27-49 dolar/varil aralığında hareket ederek, benzin fiyatlarını düşürmesi, düşük benzin fiyatının tüketicinin güvenini yükseltmesinin ekonomide istikrara katkı yapan en büyük faktörlerden biri olduğunu ifade eden Gartman, "Ekonomi güçlendikçe ve para otoriteleri politikalarını sıkılaştırmaya başladıkça sermaye hisse senedi piyasalarından çıkar ve tesis, ekipman yatırımına yönelik. Ekonomi yeni zirvelere giderken hisse senetleri zayıflamaya başlar" diye konuştu.  

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.