Pfizer'ın hisseleri Kovid-19 hapı ile yükselişe geçti

Pfizer'ın hisseleri Kovid-19 hapı ile yükselişe geçti

Pfizer'ın Paxlovid isimli Kovid-19 hapını piyasaya süreceği ile ilgili açıklaması hisselerinin yükselmesine neden oldu. Piyasalar açılmadan önceki işlemlerde hızlı bir yükseliş kaydeden Pfizer'ın Paxlovid isimli Kovid-19 hapı ölümleri azaltıyor.

A+A-

Pfizer Inc. ürettiği Kovid-19 hapının yüksek riskli hastalarda hastaneye yatışları ve ölümleri %89 oranında azalttığını açıkladı.

Pfizer, Paxlovid  için acil kullanım izni istiyor

İlaç üreticisi Pfizer cuma günü yaptığı açıklamada, gözlenen “çok yüksek etkinlik nedeniyle” artık tedavinin klinik deneylerinde yeni hasta almadığını ve deney sonuçlarını acil kullanım izni için mümkün olan en kısa sürede ABD düzenleyici makamlarına sunmayı planladığını söyledi.

5 günlük Paxlovid tedavisi

 Şirketten yapılan açıklamaya göre 1.219 aşılanmamış yetişkin üzerinde uygulanan 5 günlük ilaç tedavisi semptomların başlaması üzerinden geçen 3. ya da 5. gün itibarıyla uygulandığı durumda hastaneye kaldırılma oranları büyük ölçüde düştü. Paxlovid isimli ilaç proteaz isimli bir enzime bağlanarak virüsün kendini çoğaltmasını engelliyor.

Placebo tedavisi mi? Paxlovid mi?

Testler sonucunda hastalanmaları üzerinden 3 gün geçtikten sonra tedavisine başlanan kişilerin sadece %0,8’i hastaneye kaldırıldı ve kimse hayatını kaybetmedi. Tedavi sürecinde placebo adı verilen fonksiyonsuz madde verilen deneklerin yüzde 7’si ise hastaneye kaldırıldı veya hayatını kaybetti.

Pfizer'ın hisseleri piyasalar açılmadan önceki işlemlerde hızlı bir yükseliş kaydetti.