Pimaş, Rusya'daki üretimini durduruyor

Pimaş, Rusya'daki üretimini durduruyor

Plastik pencerede Türkiye’nin en önde gelen firmalarından PİMAŞ, Rusya’daki fabrikasını kapatacağını duyurdu.

A+A-

Plastik pencerede Türkiye’nin en önde gelen firmalarından PİMAŞ, Rusya’daki fabrikasını kapatacağını duyurdu. Şirketten yapılan Kamuyu Aydınlatma Platformu’na (KAP) açıklamasında kapatmaya gerekçe olarak ‘sürekli zarar edilmesi’ olarak açıklandı. KAP’tan açıklanan duyuru şöyle:

"Şirketimiz bağlı ortaklıklarından Rusya Federasyonu’nun Rostov şehrinde kurulu Limited Liability Company ENWIN RUS şirketinin sürekli zarar etmesi ve zarar etme eğiliminin devam edeceği öngörüsü ile 14 Aralık 2015 tarihi itibariyle üretim faaliyetlerinin ve 20 Aralık 2015 tarihi itibariyle satış faaliyetlerinin durdurulmasına karar vermiştir.

Kamuya açıklanan son bilançomuzda Enwin Rus’un aktif toplamı, konsolide bilançumuzun aktif toplamının yüzde 12’si civarındadır. Yine Kamuya açıklanan son gelir tablomuzda Enwin Rus’un satış tutarı, konsolide gelir tablomuzda yer alan satış tutarının yüzde 15’i civarındadır. Gelişmeler oldukça, gerekli bilgilendirmeler yapılacaktır".

 

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.