PIMCO: Koronavirüs kısa süreli resesyona yol açabilir

PIMCO: Koronavirüs kısa süreli resesyona yol açabilir

Dünyanın en büyük yatırım şirketlerinden PIMCO, koronavirüs salgınının  sıkılaşan kredi piyasalarının kötüleştirmesine bağlı olarak göreceli olarak ılımlı ve kısa süreli bir resesyon yaşamasının büyük  olasılık olduğunu bildirdi.

A+A-

Dünyanın en büyük yatırım şirketlerinden bir olan PIMCO, Pazar günü  yatırımcılarına gönderdiği bilgi notunda koronavirüs salgınının  sıkılaşan kredi piyasalarının daralmaya kötüleştirmesine bağlı olarak göreceli olarak ılımlı ve kısa süreli bir resesyon yaşamasının büyük  olasılık olduğunu bildirdi.

Ekonomi için en kötüsünün önümüzdeki aylarda oluşacağını belirten PIMCO, "ABD'de kredi döngüsündü potansiyel çatlaklardan endişe ediyoruz. Risk varlıkları konusunda ihtiyatlı olmaya devam etme ve likidite ile  sermayenin koruhnmasına odaklanma zamanı olduğuna inanıyoruz" dedi.

PIMCO, aralarında gelişmekte olan ülkelerin merkez bankalarının da  olduğu önde gelen merkez bankalarının şirketlere kredi akışıhnın  sürdürülmesi için önümüzdeki haftalar ve aylarda politikalarını daha da  gevşetmelerinin muhtemel olduğunu da vurguladı.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.