Piyasaların gözü Merkez Bankası'nın faiz kararında

Piyasaların gözü Merkez Bankası'nın faiz kararında

Bankanın yüzde 24 seviyesindeki politika faizinde değişikliğe gitmesi beklenmiyor

A+A-

Piyasalar bugün TCMB'nin faiz kararını izleyecek. Bankanın yüzde 24 seviyesindeki politika faizinde değişikliğe gitmesi beklenmiyor

Merkez Bankası faiz kararını saat 14.00'de açıklayacak. Tüketici enflasyonunun 2018 yılını yüzde 20.3'e gerileyerek tamamlamasının ardından TCMB'nin izleyeceği para politikası izleniyor.

Ekonomistler, Para Politikası Kurulu toplantısında, politika faizi olan yüzde 24 seviyesindeki  bir hafta vadeli repo ihale faizinin sabit bırakılacağını tahmin ediyor. Ayrıca, sıkı para politikası duruşunda herhangi bir gevşeme sinyalinin verilmemesi bekleniyor.

Dün, İngiliz Parlamentosu, Başbakan May'in AB liderleri ile uzlaştığı çıkış anlaşmasını 202'ye karşı 432 oyla reddetti. Bu İngiltere'de 1924 yılından bu yana hükümetin aldığı en büyük mağlubiyet oldu. Oylama sonrası parlamenterler, Brexit'in ertelenmesi için teklif hazırlıyorlar.

Öte yandan Avrupa Merkez Bankası Başkanı Mario Draghi, Euro Bölgesi ekonomisinin tek para bölgesi dışında gelişen ters rüzgarların etkisi ile beklenenden daha zayıf olduğunu söyledi.

Ayrıca, ABD'de Minneapolis Fed Başkanı Neel Kashkari, enflasyon düşük kalmaya devam ettikçe Fed'in faiz artırımı yapmaması gerektiği görüşünü tekrarladı. Dallas Fed Başkan Robert Kaplan da, Fed'in faizleri yeniden artırmadan önce bekleme lüksü olduğunu ifade etti.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.