Piyasaların gündemi FED ve TCMB - 31 Temmuz 2019

Piyasaların gündemi FED ve TCMB - 31 Temmuz 2019

Piyasaların gündemi FED ve TCMB - 31 Temmuz 2019

A+A-

Dolar/TL yeni güne 5,56 seviyesinden başladı, Fed ve TCMB izlenecek

 -Hafta başından bu yana aşağı yönlü trend izleyen Dolar/TL, ABD Merkez Bankası(Fed) faiz kararı ile TCMB 'Enflasyon Raporu' sunumu öncesi güne 5,56 seviyesinden başladı.

- Fed'in faiz kararı bugün saat 21.00'de açıklanacak. Analistler ağırlıklı olarak 25 baz puanlık bir indirim bekliyorlar. Toplantının ardından Başkan Jerome Powell basın toplantısı düzenleyecek.

- TCMB'nin yeni başkanı Murat Uysal, 'Enflasyon Rapor'nun tanıtım toplantısında ilk kez başkan olarak basının ve ekonomistlerin karşısına çıkacak.  Toplantı saat 10.30'da başlayacak.

- Güney Kore merkezli Yonhap haber ajansı, Kuzey Kore'nin doğu kıyısından iki balistik füze fırlatıldığını bildirdi.

- Alman otomobil devi Volkswagen'in (VW) Teftiş Kurulu üyesi, Aşağı Saksonya eyaleti Başbakanı Stephan Weil, şirketin kuracağı yeni fabrika için yer arayışının sürdüğünü, kararın henüz verilmediğini vurguladı. Çeşitli Alman yayın kuruluşlarında kararın Türkiye lehine verildiğine dair haberler çıkmıştı.

- İngiltere Brexit Bakanı Stephan Barclay, Avrupa Birliği Brexit müzakerecisi Michel Barnier ile bir görüşme yaptı. Görüşmede Barclay'in Barnier'e bir anlaşma istediğini ancak bu olsun ya da olmasan 31 Ekim'de AB'den ayrılacaklarını söylediği bildirildi. 

- TÜİK turizm gelirleri ve dış ticaret (10.00), Turizm Bakanlığı yabancı ziyaretçi sayısı verilerini açıklayacak (11.00).

- ABD'de MBA mortgage verileri (14.00), ADP özel sektör istihdamı (15.15), istihdam maliyet endeksi (15.30), Chicago PMI (16.45) ve DOE petrol stok verileri izlenecek.

- TCMB, 25 Temmuz tarihli Para Politikası Kurulu toplantı özetini yayınlayacak (14.00). 

- Hazine ve Maliye Bakanlığı, 3 aylık "İç Borçlanma Stratejisi"  raporunu açıklayacak (17.00).

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.