PKK üstlendi

PKK üstlendi

Şanlıurfa'nın Ceylanpınar ilçesinde 2 polis memuru, evlerinde silahla başlarından vurulmuş halde ölü bulundu.Saldırıyı terör örgütü PKK üstlendi.

A+A-

Şanlıurfa'nın Suruç ilçesindeki intihar saldırısında 32 kişinin hayatını kaybetmesinin ardından bir acı haber daha geldi.
Ceylanpınar ilçesinde, biri terör şubesinde diğeri de çevik kuvvette görevli 2 polis, evlerinde silahla başlarından vurulmuş halde ölü bulundu. Kapıda zorlanma olmaması nedeniyle intihar olasılığı üzerinde duruluyordu.

PKK üstlendi

Reuters'a göre, HPG'nin sitesinde yer alan açıklamada, Suruç saldırısının intikamının alınması için bu eylemin gerçekleştirildiği belirtildi.
Siteye yapılan açıklamada saldırının sabah 06.00 sularında gerçekleştirildiği ve polislere ait silah ile kimliklere de el konulduğu öne sürüldü.

Polisler mesaiye gelmeyince...

Ceylanpınar Emniyet Müdürlüğü’nde biri Terörle Mücadele Şubesi’nde diğeri Çevik Kuvvet Şubesi’nde görevli 2 polis memurunun bugün göreve gelmemesi ve telefonlarının da yanıt vermemesi üzerine arkadaşları evlerine gitti. Polislerin yaşadığı TOKİ’ye ait eve giden polisler, ev arkadaşı olan 2 meslektaşını başlarından tabancayla birer kurşunla vurulmuş cansız bedenleriyle karşılaştı.




Kimlikleri tespit edildi

Evlerinde başlarından tabancayla vurularak öldürülen iki polisin kimlikleri tespit edildi. Hayatını kaybeden polislerin, Terörle Mücadele Şubesi'nde görev yapan Feyyaz Yumuşak ve Çevik Kuvvet Şubesi'nde görevli Okan Açar olduğu öğrenildi.

 

Ateş baba evine düştü

Şehit polis Okan Acar'ın acı haberi Niğde'deki baba ocağını yasa boğdu. Niğde merkez Selçuk Mahallesi Taşkın Sokak Mandacılar Sitesi'nde oturan Çevik Kuvvet Şubesi'nde görevli 24 yaşındaki Okan Acar'ın annesi Zehra Acar'a acı haberi eve gelen polis yetkilileri verdi. Acar'ın baba Mehmet Acar'ın geçtiğimiz yıl kanser hastalığından hayatını kaybettiği öğrenilirken acı haberle şoka giren anne Zehra Acar, duyduklarına inanmak istemeyince Niğde Emniyet Müdürlüğü'ne gitti. Burada üst düzey müdürlerin makamına çıkan Acar, oğlunun öldüğünün gerçek olup olmadığını sordu. Acar, olayın doğru olduğunu söyleyen polisler tarafından teselli edilmeye çalışıldı. İki erkek kardeşi daha olduğu belirtilen Okan Acar'ın Ceylanpınar'ın ilk görev yeri olduğunu söyleyen yakınları, ölüm nedeni hakkında henüz kendilerine bir bilgi gelmediğini anlattı.

'Kapıda zorlama yok'

Şanlıurfa Valiliği tarafından bir yazılı açıklama yapıldı. Açıklamada polis memurlarının kaldığı evin kapısında herhangi bir zorlama tespit edilemediği vurgulandı. Valiliğin açıklaması şöyle:

"Bugün saat 10 civarında Ceylanpınar İlçesi Bahçelievler mevkiinde 2 polis memurumuz ikamet ettikleri evde ölü olarak bulunmuştur. Biri Terörle Mücadele Şubesi diğeri Çevik Kuvvette görevli olan polislerimizin evlerinin kapısında herhangi bir zorlama tespit edilmemiştir. Olayın aydınlatılmasına yönelik savcılık ve güvenlik güçlerimizin incelemeleri devam etmektedir." 

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.