PKK'dan şok Hani iddiası

PKK'dan şok Hani iddiası

PKK, patlama sonucu 34 askerin hayatını kaybettiği, 70'in üzerinde askerin ise yaralandığını öne sürdü.

A+A-

PKK, Diyarbakır'ın Hani ilçesinde yer akan İlçe Jandarma Komutanlığı'na yönelik saldırıya dair açıklama yayımladı.

BirGün gazetesinin PKK'ya yakınlığıyla bilinen Fırat Haber Ajansı'ndan aktardığına göre, saldırıya ilişkin örgütün açıklamasında şu ifadeler yer aldı: "11 Nisan günü saat 23.05'te Gerilla güçlerimiz Amed'in Hani ilçesi Jandarma Komutanlığı'na yönelik etkili patlayıcı maddeler ile bir eylem gerçekleştirmiştir.

Yaklaşık 200 askerden oluşan Jandarma Komutanlığı'ndaki; Nizamiye binası, 2 mevzi, 1 kule, 1 tank, 1 panzer ve taburun içinde bulunan çok sayıda araç alev alarak imha olmuştur. Jandarma Komutanlığı içinde bulunan 2 bina ise büyük ölçüde tahrip olmuş ve yıkıntı oluşmuştur. Gerçekleşen eylemde patlama sonucunda 34 asker ölürken, 70'in üzerinde askerin de yaralandığı tespit edilmiştir."

Genelkurmay Başkanlığı ise resmi internet sitesinden yaptığı açıklamada, saldırıda 3 askerin hayatını kaybettiğini, 39'u asker 47 kişinin ise yaralandığını duyurmuştu.

 

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.