PlayStation 5 satışları dudak uçuklattı

PlayStation 5 satışları dudak uçuklattı

Sony'nin yeni nesil oyun konsolu yaklaşık 9 ay önce çıkışını yaptı. Çıktığından bu yana da stok sıkıntısı çekiyor. Geçtiğimiz saatlerde de konsolun satış sayısı açıklandı.

A+A-

Geçtiğimi saatlerde Sony tarafından yapılan resmi açıklamaya göre PlayStation 5, 18 Temmuz itibarıyla 10 milyon adet satışı geçmiş durumda. Bu satış sayısı da konsolu, Sony tarihinin en hızlı satan oyun konsolu yapıyor PlayStation 5'i. 

Stok sıkıntısına rağmen böyle bir satış sayısı yakalamaları da gayet başarılı. Yapılan açıklamaya göre Sony, stok sıkıntısı konusunda ilerleme kaydettiklerini ve herkesin rahat bir şekilde PS5 alabileceği günü sabırsızlıkla beklediklerini söyledi.

PS5 Oyunlarının Satış Sayısı da Açıklandı

PS5 istatistiklerinin hemen ardından GamesIndustry.biz de oyunların satış sayısını açıkladı. Marvel's Spider-Man: Miles Morales, 6.5 milyon adet kopya saterken, geçen ay çıkış yapan Ratchet & Clank: Rift Apart ise 1.1 milyon adet satmış durumda. Nisan yında çıkan PS5 özel oyunu Returnal ise 560.000 adet satmış durumda. MLB The Show 21 ise 2 milyon adet satmış.

Etiketler : , ,