Powell'dan istihdam ve işsizlik açıklaması

Powell'dan istihdam ve işsizlik açıklaması

Powell, ABD ekonomisindeki güçlü istihdam piyasasının ve yüzde 2 hedefi civarında enflasyonun daha yıllarca devam edeceğini söyledi.

A+A-

ABD Merkez Bankası (Fed) Başkanı Jerome Powell, ABD ekonomisindeki güçlü istihdam piyasasının ve yüzde 2 hedefi civarında enflasyonun daha yıllarca devam edeceğini söyledi.

Bugün Senato Bankacılık Komitesi'nde yapacağı sunumu basına dağıtan Powell, sunumunda sadece ekonominin iyi iş çıkardığına olan inancını tekrarlamakla yetinmedi, Fed doğru politika kararları almaya devam ettikçe istikralı büyüme döneminin devam edebileceğine işaret etti.

Powell konuşmasında, "Uygun para politikası ile birlikte, gelecek birkaç yıl istihdam piyasası güçlü olmaya ve enflasyon yüzde 2 hedefine yakın kalmaya devam edecek" ifadelerine yer verdi. 

FOMC'nin şu an için, izlenecek en iyi yolun federal faiz oranlarını yavaş yavaş artırmaya devam etmek olduğuna inandığını belirten Powell, ancak faizleri büyümeyi yavaşlatacak şekilde ne çok yüksek ne de çok hızlı artımyacaklarını vurguladı. 

Powell konuşmasında, para politikasında sıkılaştırma için uygun hıza ilişkin görüşlerini ortaya koymadığı gibi, bazı meslektaşlarının dile getirdiği enflasyonun kontrol altında tutulması halinde Fed'in gelecek yıl içinde faiz artırımlarına ara vermesi gerektiği yönündeki görüşler hakkındaki düşüncelerini de ifade etmedi. 

Powell, Senato Bankacılık Komitesi'ndeki sunumundan sonra soruları da yanıtlayacak.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.