Powell'ın beklenen konuşması faiz indirimi beklentilerini güçlendirdi

Powell'ın beklenen konuşması faiz indirimi beklentilerini güçlendirdi

Fed Başkanı Jerome Powell'in Temsilciler Meclisi Finansal Hizmetler Komitesi'ne sunmak için hazırladığı yarı yıl raporuna ilişkin konuşması faiz indirimi beklentilerini güçlendirdi

A+A-

Fed Başkanı Jerome Powell'in Temsilciler Meclisi Finansal Hizmetler Komitesi'ne sunmak için hazırladığı yarı yıl raporuna ilişkin konuşması, Fed'in ay sonunda yapılacak FOMC toplantısında faiz oranını indirmeye hazırlanıyor olabileceği yorumlarına yol açtı.

Fed Başkanı Jerome Powell'ın Çarşamba günkü Kongre konuşması öncesinde yayınlanan konuşma metninde Federal Açık Piyasa Komitesi'nin (FOMC) Haziran toplantısından bu yana belirsizliklerin görünümü olumsuz etkilemeyi sürdürdüğü belirtildi.

Konuşma metninde ticaret ve küresel büyüme görünümüne ilişkin belirsizliklere dikkat çeken Powell, Haziran toplantısında birçok politika yapıcının bir miktar daha geniş para politikası için uygun ortam gördüğünün altını çizdi.

Fed Başkanı, Temsilciler Meclisi Finansal Hizmetler Paneli öncesinde yayınlanan konuşma metninde temel görünümün güçlü büyümeyi ve güçlü istihdam piyasasını işaret ettiğinibelirtti.

Ekonominin yılın ilk yarısında iyi performans gösterdiği kaydeden Powell, iş gücü piyasasının sağlıklı olduğunu vurguladı. Harcamaların gücünü koruduğunu ifade eden Fed Başkanı, bununla birlikte ekonomik büyümenin ikinci çeyrekte ılımlılaşmış olabileceği söyledi.

Powell, yatırımların ticaret endişeleri nedeniyle belirgin bir şekilde yavaşladığına dikkat çekerken, enflasyonist baskının zayıf seyrini koruduğunun altını çizdi.

Konut ve imalat sektörlerinin ikinci çeyrekte yeniden gerilemiş göründüğünü ifade eden Powell, zayıf enflasyonun daha kalıcı olabileceği riskini işaret etti.

Ayrıca Fed Başkanı, Kongre'nin Fed'e önemli ölçüde bağımsızlık tanıdığını belirtti.

TSİ 17:00'da Powell'in Washington'da Temsilciler Meclisi Finansal Hizmetler Komitesi'ndeki konuşmasında öne çıkanlar şöyle;

 -Facebook'un Libra projesi ciddi endişeler yaratıyor

 -Başkan Trump 'git' derse tabii ki gitmem. Kanun bana 4 sene boyunca bir süre verdi ve ben bu süre boyunca hizmet edeceğim

 -Fed, FOMC toplantısına kadar gelen verilere bakacak 

 -Fed para politikası kararlarını bağımsız şekilde veriyor

 -Fed, Libra ile ilgili endişeleri çözme yönündeki çabaları koordine ediyor 

 -Küresel büyüme konusundaki belirsizlikler görünümü olumsuz etkilemeye devam ediyor

 -Haziran toplantısından bu yana gelen veriler hayal kırıklığı yaratmaya devam ediyor

 -Haziran ayı istihdam raporu çok iyi ve olumlu bir haberdi

 -Fed enflasyonu simetrik olarak yüzde 2'de tutmalı

 -ABD ekonomisinde tüketim tarafı iyi konumda

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.