Prof. Mümtaz Soysal hayatını kaybetti

Prof. Mümtaz Soysal hayatını kaybetti

Eski Dışişleri Bakanı Prof. Dr. Mümtaz Soysal 90 yaşında yaşamını yitirdi

A+A-

Türkiye’de akademi ve siyaset dünyasında büyük bir iz bırakan eski Dışişleri Bakanı Prof. Dr. Mümtaz Soysal yaşamını yitirdi. 90 yaşındaki Soysal, bu sabah (11 Kasım 2019) İstanbul Beşiktaş'taki evinde hayata gözlerini yumdu.

Mümtaz Soysal, 13 Kasım Çarşamba günü, öğle namazından sonra, Sevgi Soysal’ın da kabrinin bulunduğu Zincirlikuyu Mezarlığı’nda toprağa verilecek.

Anayasa Hukuku’nun önde gelen hocalarından olan, bir dönem dekanlığını da yaptığı Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi’nde devlet ve siyaset hayatında önemli rol oynayan çok sayıda öğrenci yetiştiren Prof. Dr. Soysal, 12 Mart 1971 darbesi sürecinde efsanevi kitabı “Anayasaya Giriş”te “komünizm propagandası” yaptığı gerekçesiyle tutuklanmıştı.

Uluslararası Af Örgütü’nün Uluslararası Yönetim Kurulu Üyeliği ve Başkan Yardımcılığı’na Türkiye’den seçilen ilk isim olan Mümtaz Soysal, örgüt 1977 yılında Nobel Barış Ödülü'nü kazanınca, geleneksel Nobel Konferansı’nı örgüt adına Oslo’da veren isim oldu.

Türkiye’de edebiyatın önde gelen isimlerinden olan ve 40 yaşında hayata veda eden Sevgi Soysal ile evliliğinden iki çocuk (Defne Soysal, Funda Soysal) babası olan Mümtaz Soysal 90 yaşındaydı. 

Soysal çarşamba günü uğurlanacak

Mümtaz Soysal, 13 Kasım Çarşamba günü, Zincirlikuyu Camii'nde kılınacak öğle namazından sonra, Sevgi Soysal’ın da kabrinin bulunduğu Zincirlikuyu Mezarlığı’nda toprağa verilecek. (T24)

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.