Protestolu senet sayısı Aralık'ta yüzde 33 azaldı

Protestolu senet sayısı Aralık'ta yüzde 33 azaldı

Aralık ayı itibarıyla bir önceki yılın aynı  ayına göre, protesto edilen senet adedi ve tutarı ise sırasıyla yüzde 33 ve yüzde 14 azaldı .

A+A-

Aralık 2019’da protesto edilen toplam 61 bin adet senedin parasal  tutarı 1,7 milyar TL oldu. Aralık ayı itibarıyla bir önceki yılın aynı  ayına göre, protesto edilen senet adedi ve tutarı ise sırasıyla yüzde 33 ve yüzde 14 azaldı .

Türkiye Bankalar Birliği'nden yapılan açıklamaya göre, geçen yıl  protestolu senet sayısı 916 bin, senet tutarı 21,1 milyar TL oldu. 2019 yılında protesto edilen senet adedi bir önceki yıla göre yüzde 2  azalırken, senet tutarı ise yüzde 13 arttı.

İl bazında protesto edilen senetler

2019 yılında, adet olarak en fazla senedin protesto  edildiği ilk 5 il sırası ile İstanbul, Ankara, Konya, İzmir ve Bursa  oldu. Tutar olarak, Türkiye genelinde protesto edilen senetlerin yüzde 28’ini İstanbul ilindekiler oluştururken, bunu yüzde 10 ile Ankara, yüzde 6 ile İzmir, yüzde 4 ile Konya ve Antalya izledi. Protesto  edilen senet tutarının en düşük olduğu iller ise Tunceli, Bayburt ve Hakkari oldu.
 

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.