Putin-Erdoğan görüşmesi 45 dakika

Putin-Erdoğan görüşmesi 45 dakika

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Rusya lideri Vladimir Putin Rus savaş uçağının düşürülmesinden bu yana ilk ikili temaslarında bir telefon görüşmesi yaptı.

A+A-

Cumhurbaşkanlığı kaynakları görüşmenin "çok yapıcı ve olumlu bir havada geçtiğini" söyledi.

Kremlin Sözcüsü Dimitri Peskov gazetecilere yaptığı açıklamada Türkiye saatiyle 11:15'te yapılan ve 45 dakika süren görüşmede Atatürk Havalimanına yapılan saldırı için Türk halkına başsağlıığı mesajının iletildiğini vurguladı.

Peskov görüşmeyle ilgili daha sonra açıklama yapılacağını belirtti.

Reuters'a konuşan cumhurbaşkanlığı kaynakları ise görüşmenin "çok yapıcı ve olumlu bir havada'' geçtiğini anlattı.

Telefon görüşmesi Erdoğan'ın Rus savaş uçağının düşürülmesiyle ilgili üzüntülerini ifade ettiği mektubunun ardından yapıldı.

Erdoğan mektupta "Rus jetini kasten düşürmeyi asla arzulamadık. Hayatını kaybeden pilotun ailesinin acısını kalpten paylaşıyoruz. Rus pilotu öldürmekle suçlanan kişi hakkında soruşturma yürütülüyor" dedi.

Erdoğan'ın mektubu

Kremlin, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yazdığı mektupta, "düşürülen Rus uçağı nedeniyle öldürülen pilotun ailesinden özür dilediğini ve Rusya-Türkiye ilişkilerinin düzelmesi için elinden geleni yapacağını söylediğini" açıklamıştı.

Kremlin Sözcüsü Peskov mektupta Erdoğan'ın olayda ölen pilotun ailesine başsağlığı mesajı verdiğini ve "af dilediğini" kaydetmişti.

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın ise Erdoğan'ın Rusya Devlet Başkanı Putin'e gönderdiği mektupta, Rus askeri uçağının düşmesiyle ilgili derin üzüntü duyduğunu belirterek, "Hayatını kaybeden Rus pilotun ailesine bir kez daha acılarını paylaştığımı belirtmek ve taziyelerimi sunmak istiyorum; kusura bakmasınlar diyorum" ifadelerini kullandığını söylemişti.

Kremlin ise Erdoğan'ın mektubunun ardından "Rusya'nın Türkiye'yle olan ilişkilerini birkaç günde onaracağı düşünülmemeli" açıklaması yapmıştı. Sözcü Dimitri Peskov, bundan sonra atılacak adımlarınsa ikişkileri onarma yönünde atılması gerektiğini ifade etmişti.

 

İlgili Haberler

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.