Putin : İhanete uğradık

Putin : İhanete uğradık

Fransa ve Rusya İD'ye karşı işbirliğini artırma kararı aldı, Putin Türkiye'nin uçağı düşürmesini "ihanet" olarak niteledi.

A+A-

Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande, Suriye'de havadan bombardımanın daha etkili olması için Rusya ile İslam Devleti ve diğer isyancı gruplar hakkında istihbarat paylaşımı yapacaklarını ifade ederken, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Türkiye'nin Rus savaş uçağını düşürmesini müttefik bir ülkenin "ihaneti" olarak değerlendirdi.

Hollande, dünkü Rusya ziyaretinde Putin ile çalışma yemeğinin ardından yaptığı açıklamada iki ülkenin Suriye'de sadece İslam Devleti ve cihatçı diğer militanları vurmak üzere anlaştıklarını ifade etti. Batılı ülkeler Moskova'nın ağırlıklı olarak Esad ile savaşan Batı destekli muhalifleri hedef almakla suçluyorlardı.

Putin ise açıklamalarında Rus uçağının düşürülmesinin Türkiye gibi müttefikleri olarak gördükleri bir ülke tarafından vurulmasını "akıllarına gelmediğini" ifade ederek, Türkiye'nin saldırısını "ihanet" olarak niteledi.

Putin ülkesinin Suriye'de nerede ve ne zaman hava operasyonu düzenlediğini Türkiye'nin de parçası olduğu ABD önderliğindeki koalisyonla paylaştıklarını ifade etti. Putin, bu bilgi paylaşımına rağmen uçağın düşürülmesinin soru işaretleri yarattığını söyledi.

Putin, Rusya'nın ABD önderliğindeki İslam Devleti karşıtı koalisyon ile işbirliğine hazır olduğunu ancak tüm ülkelerin katıldığı bir koalisyon kurmanın gerekli olduğunu düşündüğünü de ifade etti.

Rus lider ayrıca Suriye'de militanların kontrolü altındaki bölgeden Türkiye'ye "endüstriyel ölçekte" petrol sevk edildiğini ve Türk hükümetinin bundan "teorik olarak" haberdar olmamasının mümkün olduğunu ancak buna ihtimal vermediğini belirtti.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.