Putin'den Erdoğan'a seçim tebriği

Putin'den Erdoğan'a seçim tebriği

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Türkiye'deki erken seçimlerin resmi olmayan sonuçlarına göre oyların yüzde 52.5'ini alarak yeniden cumhurbaşkanı seçilen Recep Tayyip Erdoğan'ı tebrik etti.

A+A-

Kremlin'in basın dairesinden yapılan açıklamaya göre, Rusya lideri Putin, yeniden cumhurbaşkanı seçilen Erdoğan'a gönderdiği tebrik telgrafında, Türkiye'deki seçimlerin sonucunun, 'Erdoğan'ın büyük bir siyasal otoritesi olduğunu tamamen kanıtladığını' ifade etti.

'DESTEĞİN İSPATI'

Rusya liderinin telgrafında ayrıca, 'seçim sonucunun, Türkiye'nin güncel sosyal ve ekonomik sorunlarının çözülmesi ve ülkenin dış siyasetteki pozisyonunun güçlenmesi için Erdoğan liderliğinde izlenen politikalara gösterilen büyük desteğin ispatı olduğu' ifadeleri yer aldı.

'İLİŞKİLERİN GELİŞMESİNDEN MEMNUNİYET DUYUYORUM'

Putin, Rusya ve Türkiye'nin 'bir dizi alanda kendinden emin bir biçimde stratejik seviyeye ulaşan ortaklık ilişkilerinin devamlı gelişmesinden memnuniyet duyduğunu' da söyledi.
Rus lider, Türkiye ile kapsamlı diyaloğu sürdürmek ve hem ikili hem bölgesel hem de uluslararası meselelerde sıkı bir biçimde ortak çalışmaya devam etmeye hazır olduklarını da ekledi.

AVRASYA'DA İŞBİRLİĞİ VURGUSU

Ayrıca Putin, bu işbirliğinin, hem Rusya hem de Türkiye halklarının temel çıkarlarına uygun olduğunu belirtip Avrasya'da istikrar ve güvenliğin korunması için de önemli olduğunu vurguladı.

Etiketler : ,

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.