Putin'den eski AKP'li vekile devlet nişanı

Putin'den eski AKP'li vekile devlet nişanı

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Salih Kapusuz'un da bulunduğu 9 ülkenin vatandaşlarına ‘devlet dostluk nişanı' verdi

A+A-

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, aralarında TBMM Türkiye-Rusya Parlamentolararası Dostluk Grubu'nun eski başkanı Salih Kapusuz'un da bulunduğu 9 ülkenin vatandaşlarına ‘devlet dostluk nişanı' verdi.

‘Rusya Birlik Günü' nedeniyle Kremlin Sarayı'nda düzenlenen törende, Rusya ile ilişkilerde barış, dostluk, işbirliği ve anlayışın gelişmesine katkı sağlayan 9 ülkenin vatandaşlarına devlet nişanları, Putin tarafından takdim edildi.

'KARDEŞLİĞİN GÖSTERGESİ'

Törende konuşan Salih Kapusuz, "Bu nişan, kökleri 600 yıla dayanan ilişkilerimizin ve bugün halklarımız arasındaki sevgi, kardeşlik ve dostluğun göstergesidir" dedi.'

BÜYÜK ONUR DUYDUM'

Kapusuz, Putin'in kendisine tevdi ettiği nişandan dolayı büyük onur duyduğunu ifade ederek, "Biz, kendisi için istemediğini başkası için istemeyen bir inancın, 'yurtta sulh cihanda sulh' ilkesine sahip bir milletin temsilcileriyiz. Bugün dünyamız daha fazla demokrasiye, insan haklarına, adalete, hukuka ve barışa ihtiyaç duymaktadır. Unutmayalım ki barışsız dünya, yarınsız gelecek demektir" ifadelerini kullandı.

Putin, Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev'in kızı Leyla Aliyeva'ya da devlet dostluk nişanı verdi. Törende, Çin, Venezuella, Mısır, Kongo, Tacikistan, Ermenistan ve İspanya'dan akademisyen ve devlet adamlarına nişan verildi.

 

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.