Putin'den Türk Akımı açıklaması

Putin'den Türk Akımı açıklaması

Rusya Devlet Başkanı Putin, "Türk Akımı ivme kaybetmedi, ancak dikkatle değerlendirilmesine ihtiyaç var" dedi.

A+A-

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, 'Türk Akım' doğal gaz boru hattı projesinin ivme kaybetmediğini, projenin Rusya ve Türkiye'nin çıkarlarını karşıladığını belirtirken, dikkatli değerlendirme ihtiyacı olduğunu vurguladı.

Interfax'a konuşan Putin, "Türk Akım'nın ivme kaybettiği görüşüne katılmıyorum. Bu kadar büyük ölçekte bir proje hemen üzerinde anlaşma sağlanamaz ve geliştirilemez. Türk muhataplarımız ile birlikte çözmemiz gereken çok fazla yasal, teknik, ekonomik, organizasyonel konu var" dedi.

Putin ayrıca "Rusya, Suriye'deki hava operasyonlarını suriye ordusu ihtiyaç duyduğu sürece devam ettirecek" şeklinde konuşarak ülkesinin Suriye politikasının altını çizdi.

Öte yandan Kremlin yönetimi Rusya Devlet Başkanı Putin'in Antalya'daki G20 zirvesi sırasında Cumhurbaşkanı Edoğan ve Çin Devlet Başkanı Şi Cinping ile görüşeceğini duyurdu. 

Türk Akımı Nedir?

Putin'in, Aralık 2014’te iptal edilen Güney Akım Projesi'nin yerine yapılacağını açıkladığı Türk Akımı ile toplam 63 milyar metreküp gaz taşınacak. Türk Akımı boru hattının toplam 910 kilometre uzunluğunda olması; bunun 660 kilometresinin Rusya topraklarından, 250 kilometresinin ise Türkiye’den geçirilmesi planlanıyor. 

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.