Putin'i hedef alan belgeler ABD işi

Putin'i hedef alan belgeler ABD işi

WikiLeaks, ‘Panama Belgeleri’ üzerinden Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'e karşı başlatılan saldırının arkasında ABD'nin olduğunu savundu.

A+A-

Siyasilere ve hükümetlere ait gizli belgeleri yayınlamasıyla tanınan WikiLeaks, 'tarihin en büyük ifşaatı' olarak nitelenen ‘Panama Belgeleri’ üzerinden Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'e karşı başlatılan saldırının arkasında ABD'nin olduğunu savundu.

WikiLeaks'in Twitter hesabından paylaşılan bir mesajda, "#PanamaBelgeleri Putin saldırısı Rusya ve eski SSCB'yi hedef alan OCCRP (ABD Organize Suç ve Yolsuzluk İhbar Etme Projesi) tarafından hazırlandı ve USAID (ABD Uluslararası Kalkınma Ajansı) ile Soros (Vakfı) tarafından finanse edildi" ifadeleri yer aldı.

Wikileaks'in bir diğer Twitter mesajında ise Washington’ı ‘Panama Belgeleri’ skandalını doğrudan finanse etmekle suçlandı: "OCCRP iyi işler çıkarabilir, ancak ABD yönetimi Putin'e yönelik #PanamaBelgeleri saldırısını doğrudan finanse ederek kendi erdemini ciddi anlamda baltalıyor."

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.