Putin'in fiyakasını Gersan Elektrik bozdu

Putin'in fiyakasını Gersan Elektrik bozdu

Putin'in direktifleriyle Rusya'da Türk şirketlerine uygulanan baskı mahkemeden döndü. Karar diğer Türk şirketler için de emsal teşkil edebilir

A+A-

Putin'in direktifleriyle Rusya'da Türk şirketlerine uygulanan baskı mahkemden döndü. Karar aynı durumdaki Türk şirketler için de emsal teşkil edebilir.

Rusya ile Türkiye arasında uçak krizinden sonra başlayan gerginlikte ilginç bir gelişme yaşandı. Rusya'nın Türkiye ie Türkiye'den alınan mallar ve Rusya'da iş yapan Türk şirketlerine dönük aşırı sert uygulamaları yine Rus mahkemelerinden döndü. 10 Aralık'ta Rusya Federasyonu'nun Kaliningrad Ekonomik Serbest Bölgesi'nde kurulu Gersan R-Zao'nun üretim tesisinde Kaliningrad Bölgesi Çevre Denetimi ve Gözetimi Şubesi tarafından yapılan denetim neticesinde kapama kararı verilmişti. Gersan Elektrik bugün Kamuyu Aydınlatma Platformu'na (KAP) yaptığı açıklamada yürütülen yasal işlemler neticesinde alınan mahkeme kararı ile faaliyetlerine tekrar devam edilmesi kararının alındığını bildirdi.

Şirketten konuyla ilgili olarak KAP'a yapılan açıklama şu şekilde: 

"Şirketimizin 18.12.2015 tarihli özel durum açıklaması ile kamuya bildirmiş olduğu açıklama çerçevesinde, yine şirketimizin % 90 oranında bağlı ortaklığı olan ve Rusya Federasyonu'nun Kaliningrad Ekonomik Serbest Bölgesi'nde kurulu Gersan R-Zao'nun üretim tesisinde Kaliningrad Bölgesi Çevre Denetimi ve Gözetimi Şubesi tarafından 10.12.2015 tarihinde yapılan denetim neticesinde verilen kapama kararına müteakip şirketimiz tarafından yürütülen yasal işlemler neticesinde 11.01.2016 tarihinde(bugün) alınan mahkeme kararı ile faaliyetlerimize tekrar devam edilecektir."

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.