'PYD davet edilmişse, boykot ederiz'

'PYD davet edilmişse, boykot ederiz'

Mevlüt Çavuşoğlu, Cenevre'de planlanan Suriye görüşmelerine Kürt grup PYD'nin davet edilmesi durumunda Türkiye'nin görüşmeleri boykot edeceğini söyledi.

A+A-

Cenevre'de yapılacak Suriye görüşmeleri öncesi NTV canlı yayınında konuşan Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, "PYD davet edilmişse boykot ederiz" dedi.

Türkiye ve Körfez bölgesindeki diğer ülkelerin de, PYD'nin Suriye muhalefeti içerisinde yer almasına karşı olduğunu söyleyen Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, "PYD Cenevre'de hangi sıfatla masada olacak? Suriye muhalefetinin sulandırılması isteniyor. PYD de, DEAŞ ve El Nusra gibi terör örgütüdür. Terör örgütlerinin görüşmede yeri yok" dedi.

PYD'nin Suriye muhalefeti içerisinde yer almasına karşı olduklarının altını çizen Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, BM özel temsilcisi ve başka isimlerin ise PYD ile görüşme yapabileceklerini söyledi.

 

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.