Raiffeisen Centrobank Türkiye'ye geliyor

Raiffeisen Centrobank Türkiye'ye geliyor

Raiffeisen Centrobank (RCB), Türkiye'de önemli adımlar atmaya hazırlanıyor.

A+A-

Avusturya ve Doğu Avrupa’nın en büyük ve köklü yatırım bankası Raiffeisen Centrobank (RCB), Türkiye’de hisse senedi ve yapılandırılmış türev ürünler piyasalarında önemli adımlar atmaya hazırlanıyor. Raiffeisen Bank International’ın yüzde 100 iştiraki olan RCB, riski dağıtan ve yatırımcının tercihine göre parasını değerlendirmesini sağlayan yapılandırılmış türev ürünleri piyasasında yılda 4 bin 500 ürünü 12 ülkede bireysel yatırımcılara sunuyor.

Sıra şimdi Türkiye’de. RCB Hisse Senedi Satış Direktörü Özgür Güyüldar, yaklaşık bir yıl önce Türkiye’de yapılandırılmış türev ürünler piyasasında gerekli altyapının oluşturulması için SPK, Borsa Istanbul ve finans kuruluşları ile temaslara başladıklarını belirtti. RCB Türk bireysel yatırımcıları yeni ürünlerle tanıştırmanın yanı sıra ürünlerini Borsa İstanbul’a da açmak istiyor.

BORSADA İŞLEM GÖRECEK

Güyüldar, Türkiye’de sermaye garantili daha az riskli bu ürünleri resmi olarak pazarlamak için SPK ile iletişime geçtiklerini dile getiriyor ve 15 yıldır Doğu Avrupa’da 7 borsada işlem gören ürünlerini onay alınca Türkiye’ye getireceklerini kaydediyor. Türkiye’deki yatırım ürünlerinin çeşitlenmesi için de çok önemli rol oynayacaklarını vurgulayan Güyüldar şöyle konuşuyor:
“Borsa İstanbul ile çok iyi işbirliğimiz var. Çünkü hem Türkiye’de pazarlayacağımız yeni yatırım ürünlerini hem de Doğu Avrupa’da pazarladığımız ürünleri Borsa İstanbul’a da kote etmek istiyoruz. Gelip satışı direkt fonlara satmak istemiyoruz. Lokal yatırımcılara pazarlamak ve borsaya kote etmek istiyoruz. Bu Borsa İstanbul’u da zenginleştirecek.”

Güyüldar bunun Borsa İstanbul’un bölgesel merkez olmasına da katkı sağlayacağını söyleyerek Doğu Avrupa’daki güçlü konumlarını kullanıp Borsa İstanbul’a yardım etmek istediklerini vurguladı.

Hürriyet'ten Şebnem Turhan'ın haberine göre, hisse senedi dışında yıllardır Doğu Avrupa ve Rusya’da pazar lideri oldukları yapılandırılmış türev ürünlerini Türkiye’deki bireysel ve kurumsal yatırımcılara sunmak için çalışmalara başladıklarını söyleyen Güyüldar şöyle devam etti:

“Türkiye’deki ürün çeşitliliğinin kısıtlı olmasının yarattığı sorunların bizimle aşılacağına inanıyoruz. Öncelik verdiğimiz iki ürün ise ana para korumalı sertifika ile ölçülü risk alarak getiri hedefleyen sertifika.”
Güyüldar, ürünleri Borsa İstanbul’a kote olmasını sağlayarak şeffaf yatırıma ulaşılmasını hedeflediklerini kaydetti.

HİSSE SENEDİNDE ZATEN AKTİFLER

Türkiye'de yıllardır özellikle hisse senedi piyasasında çok aktif bir kurum olduklarını dile getiren Özgür Güyüldar “Türkiye hisse senedi piyasasında doğrudan bir yatırımımız olmadı ama borsada likidite sağlamaya yıllardır dışarıdan katkı sağlıyoruz. Bu yıl Global Menkul Değerler ile yaptığımız anlaşma sonucu Türkiye’yi bölgesel kapsam alanına ekledik. Türkiye’nin eklenmesiyle Doğu Avrupa, Balkanlar ve Rusya bölgesini kapsayan tek lokal kurum haline geldik” dedi.

İLK KEZ TÜRKLER KONFERANSTA

Raiffeisen Centrobank’ın 13 yıldır Avusturya’nın Zürs Bölgesi’nde düzenlediği yatırımcı konferansı bu yıl 11-13 Nisan tarihleri arasında gerçekleştirildi. Bu yıl ilk defa Türkiye’den şirketlerin de katıldığı konferans, özellikle de Doğu Avrupa’da yer alan yatırımcılarla şirketlerin bir araya gelmesi açısından büyük önem taşıyordu.

 

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.