RAM Rating, Türkiye'nin kredi notunu düşürdü

RAM Rating, Türkiye'nin kredi notunu düşürdü

Malezya ve Güney-Doğu Asya'nın (ASEA) en büyük kredi derecelendirme kuruluşu olan RAM Rating, Türkiye'nin global ve ASEAN ölçeğinde kredi notlarını indirdi.

A+A-

Malezya ve Güney-Doğu Asya'nın (ASEA) en büyük kredi derecelendirme  kuruluşu olan RAM Rating, Türkiye'nin global ve ASEAN ölçeğinde kredi  notlarını gBBB3(pi)/negative/gP3(pi) ve seaA2(pi)/negative/seaP2(pi)'den  gBB2(pi)/stable/gNP(pi) ve seaBBB2(pi)/stable/seaP3(pi) seviyesini  indirdi.
     
RAM yaptığı açıklamada, kredi notlarının düşürülmesinin negatif bir ekonomik şok olasılığındaki artışı ve mali beklenmedik durum  yükümlülüklerinin gerçekleşmesi riskini yansıttığını vurgularken, mali  disiplinde erezyonun da değerlendirilen faktörler arasında olduğunu  belirtti.

     
Haziran 2018'de son 14 yılın en yüksek seviyesine çıkan enflasyon  dikkate alındığında Türk ekonomisinde büyümeye yönelik riskin arttığını  belirten RAM, enflasyonda artışın Türk Lirası'nda değer kaybı ile  birlikte gerçekleştiğine işaret etti. RAM, "Devam etmesi beklenen bu  şartlar dikkate alındığındı, şirketlerin karlılığı için bir risk oluşuyor.
Yüksek profilli şirket borçların yeniden yapılandırılması girişimlerinin sıklığının son aylarda arttığı gözlendi" değerlendirmesini de yaptı.
Yayınlanan raporda Türkiye'nin kredi notu için kısa vadede yukarı  hareket olasılığın sınırlı olduğunu vurguayan RAM, yapısal refomların  büyüme görünümünde veya dış pozisyonda sürdürülebilir bir iyileşmeye  yol açması halind notun artırılabileceğini vurguladı. Ödemeler dengesi  risklerinde daha fazla artıyın genele yaygın şirket ve finansal kuruluş  iflaslarına yol açması halinde notun baskı altına girebileceğini de  belirtti.
   
RAM Rating, Türkiye ile birlikte Kuveyt Türk ve Türkiye Finans'ın notlarını da düşürdü.


Etiketler : ,

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.