Rehine Türk şoförleri serbest

Rehine Türk şoförleri serbest

Irak Şam İslam Devleti (IŞİD) 10 Haziran'da Musul'da rehin aldığı 32 Türk şoförü serbest bıraktı

A+A-

Irak Şam İslam Devleti (IŞİD) militanları tarafından 10 Haziran'da Musul'da rehin alınan 32 Türk şoförü serbest bırakıldı.

Uluslararası Nakliyeciler Derneği Başkanı Çetin Nuhoğlu ise, haberi doğruladı ve serbest bırakılan şoförlerin Mahmur'a doğru hareket ettiklerini söyledi. Nuhoğlu şoförlerin çalıştığı iki firmanın da gelişmeleri doğruladığını söyledi.

Kamyon şoförleri 10 Haziran'da Musul yakınlarında IŞİD militanları tarafından kaçırılmıştı. IŞİD Türkiye'nin Musul konsolosluğunu da basmış ve buradaki 49 kişiyi de esir almıştı 

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Musul'da kaçırılan 32 Türk TIR şoförünün Türkiye'nin Erbil başkonsolosu tarafından teslim alındığını ve Erbil'e hareket halinde olduklarını söyledi.

Dışişleri Bakanlığı Müsteşarı Feridun Sinirlioğlu ve Bakan Yardımcısı Naci Koru ile birlikte kameraların karşısına geçen Davutoğlu, kaçırıldıkları günden bu yana 32 TIR şoförünün kurtarılması için çalıştıklarını ifade ederek, serbest bırakılmaları ile ilgili ilk olumlu gelişmelerin dün akşam itibariyle yaşanmaya başladığını söyledi.

"Bugün 32 TIR şoförümüz 15-20 dakika önce başkonsolosumuz tarafından teslim alındı, şu anda Erbil'e hareket halindeler" diyen Davutoğlu, şoförlerden biriyle de kendisinin telefonda bizzat görüştüğünü söyledi.

TIR şoförleri 10 Haziran'da Musul'daki bir enerji tesisine dizel yakıt taşıdıkları sırada rehin alınırken, yüzlerce ağır silahlı IŞİD militanı bir gün sonra başkonsolosluğu basarak içeridekilerden teslim olmalarını istemiş, aralarında başkonsolosun da bulunduğu 49 kişinin herhangi bir çatışmaya girmeyerek teslim oldukları açıklanmıştı.

Dün akşam saatlerinde Dışışleri Bakanlığı yaptığı yazılı açıklamada, şoförlerin serbest bırakılmasının cumhurbaşkanlığı seçimine, Erdoğan'ın adaylığını açıklamasının sonrasına denk getirildiği ile ilgili iddaların asılsız olduğunu açıklamıştı

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.