Rekabet Kurumu, Sahibinden.com'a soruşturma başlattı

Rekabet Kurumu, Sahibinden.com'a soruşturma başlattı

Rekabet Kurumu, Sahibinden.com hakkında soruşturma açtı. Sahibinden.com'un adil rekabeti engelleyip engellemediği araştırılacak.

A+A-

Geçen hafta Trendyol’a soruşturma açan Rekabet Kurumu şimdi de Sahibinden.com’a soruşturma başlattı. Platformun haksız rekabet oluşturduğu tespit edilirse ceza kesilecek.

Kurumdan yapılan açıklamada çevrim içi platform hizmetleri bakımından Sahibinden’in veri taşımayı engellenmesi ve diğer yollarla adil rekabeti engellemesinin tespiti hakkında soruşturma açılmasına karar verildi. 4054 sayılı Kanun’un 6. maddesinin ihlal edilip edilmediği incelenecek. Rekabet kurumunun adil rekabeti engellediği tespit edilirse para cezası uygulanacak.

Rekabet Kurumu’nun açıklaması şöyle:

“Yürütülmekte olan bir önaraştırmada elde edilen bilgi, belge ve yapılan tespitleri 30.09.2021 tarihli toplantısında müzakere eden Rekabet Kurulu, bulguları ciddi ve yeterli bularak, çevrim içi platform hizmetleri bakımından veri taşımanın engellenmesi ve diğer yollarla 4054 sayılı Kanun’un 6. maddesinin ihlal edilip edilmediğinin tespitine ilişkin Sahibinden Bilgi Teknolojileri Pazarlama ve Ticaret AŞ hakkında 21-46/655-M sayılı karar ile re’sen soruşturma açılmasına karar verdi.”