Renault 15 bin kişiyi işten çıkartacak

Renault 15 bin kişiyi işten çıkartacak

Renault'nun, karlılığını artırma ve satışların azalmasıyla başa çıkma planı kapsamında dünya genelinde 15.000 kişiyi işten çıkarmayı duyurmaya hazırlandığı açıklandı.

A+A-

Fransız otomobil üreticisi Renault'nun, karlılığını artırma ve satışların azalmasıyla başa çıkma planı kapsamında dünya genelinde 15.000 kişiyi işten çıkarmayı duyurmaya hazırlandığı açıklandı.

CFDT Sendikası yetkilisi Franck Daout, büyük ölçüde gönüllü ayrılma ve emeklilik planıyla ilgisi olsa bile yaklaşık 4.500 kişilik kesintinin Fransa'da olabileceğini belirtti.

 Toplam işten çıkarmaların, Renault'nun 180.000 kişilik global iş gücünü en fazla % 10'u kadar etkileyeceği belirtildi. Şirketin Fransa'da yaklaşık 48.500 personeli bulunuyor.

Alman otomotiv devinde işten çıkarma

Alman otomotiv parçaları tedarikçisi ZF Friedrichshafen 15 bin çalışanını işten çıkarmayı planlıyor

Alman otomobil parçaları tedarikçisi ZF Friedrichshafen'in, talepte yaşanan düşüş nedeniyle işgücünü 2025 yılına kadar 15.000 ya da % 10 oranında azaltmayı planladığı bildirildi.

 Otomobil üreticilerinin vites kutuları ve hibrid aktarma organları geliştirmelerine yardımcı olan ZF, çalışanlarına gönderdiği bir e-postada 12.000-15.000 kişilik işten çıkarmanın yarısının Almanya'da gerçekleşeceğini bildirdi.

 Şirketin 2019 sonu itibariyle 147.797 çalışanı olduğu belirtildi.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.