Renault küçülerek ayakta kalmaya çalışacak

Renault küçülerek ayakta kalmaya çalışacak

Renault fabrika kapasitesini azaltacak ve markaları elden geçirecek

A+A-

Fransız Renault, maliyet tasarrufunu %50 artıracak, fabrika kapasitesini dörtte bir oranında azaltacak ve markalarını elden geçirecek.
Yeni CEO Luca de Meo, kârlılık hedeflerini arttırken, maliyet tasarruflarını 2025 yılına kadar 2 milyar eurodan 3 milyar euroya çıkarma stratejisini duyurdu. Plana göre Renault, fabrika kapasitesini 2025 yılına kadar 4 milyon araçtan

3,1 milyon araca düşürecek.
de Meo, hissedarları, yıllarca süren yavaş satışlardan ve ittifak ortağı Nissan ile sorunlu bir ilişkiden sonra otomobil üreticisinin karlılığa geri dönebileceğine ikna etmeye çalışıyor. Şirket ayrıca gelirinin beşte birinin 2030 yılına kadar hizmetler ve verilerden gelmesini istiyor.

Renault, 2023 yılına kadar %3 işletme marjı elde etmeyi ve 2025'te %5'e yükselmeyi hedefliyor.  Renault, maliyetleri düşürmek için, bir aracın üzerine inşa edildiği temel olan "platformların" sayısını altıdan üçe, motor varyantlarının sayısını ise sekizden dörde indirecek.
Grup ayrıca, araçların birbiriyle örtüşmesini önlemek için Dacia-Lada ve Alpine dahil dört markasını da elden geçirecek. Şimdiye kadar sadece A110 spor otomobili yapan Alpine, tamamen elektrikli bir marka haline gelecek ve
İngiliz Lotus ile bir bataryalı spor otomobil geliştirecek.