Renkli pamukta deneme başarılı oldu, sıra üretimde

Renkli pamukta deneme başarılı oldu, sıra üretimde

Tarım ve Orman Bakanlığı, TAGEM tarafından geliştirilen renkli pamuk çeşitlerinde deneme üretiminde başarılı olundu. Bu yıl renkli pamukların sözleşmeli üretim modeli ile üretilmesi sağlanacak.

A+A-

Tarım ve Orman Bakanlığı, Tarımsal Araştırmalar Genel Müdürlüğü (TAGEM) tarafından geliştirilen renkli pamuk çeşitlerinde deneme  üretiminde başarılı olundu. Bu yıl renkli pamukların sözleşmeli üretim  modeli ile üretilmesi sağlanacak.

Tarım ve Orman Bakanı Dr. Bekir Pakdemirli’nin de daha önce  kamuoyuna tanıtımını yaptığı iki renkli pamuk çeşidinde önemli bir  eşik geride bırakıldı. TAGEM tarafından tescil ettirilen renkli  pamuklar “Sarı Gelin” (açık kahve) ve “Gelincik” (koyu kahve) özel  sektörün de büyük ilgisini çekmişti.
    ÜRETİM YAYGINLAŞTIRILACAK

Doğal renkli pamukların tekstil sektöründe kullanılması için bu  konuya ilgili olan ve bu alanda faaliyet gösteren özel bir firma ile  birlikte çalışılmaya başlandı. 2019 yılında bu çeşitlerden deneme  üretimi yapıldı ve başarılı olundu. Bu yıl ise özel firma ile  sözleşmeli üretim kapsamında üretim yapılacak ve bu üretimin  yaygınlaştırılması sağlanacak. Aynı zamanda renkli pamukların lif  verimi, kalitesi ve renk çeşitliğinin arttırılması konularında da  firma ile ortak ar-ge çalışmalarının yapılması kararı alındı.
ÇOCUK GİYİMDE BÜYÜK İLGİ GÖRMESİ BEKLENİYOR
Pamukların doğal bir şekilde, herhangi bir kimyasal kullanılmadan  renkli olmaları sebebiyle sağlık açısından olumsuz bir etkisi  bulunmuyor. Renklendirmek için kimyasal kullanılmadığından çevreye de  kötü bir etkisi bulunmayan renkli pamuklardan üretilen tekstil  ürünlerin, özellikle çocuk giyimde kullanılarak, büyük rağbet görmesi  bekleniyor. 


YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.